Last news in Fakti

13 Февруари, 2014 18:10 614 0

Фукард взе индивидуалния старт на 20 км

  • краси анев-
  • фукард-
  • сочи

Краси Анев се намеси в Топ 40

Фукард взе индивидуалния старт на 20 км - 1
Снимка: БТА/АР

Френският скиор Мартен Фуркад се окичи с втори златен медал от Олимпийските игри в Сочи.

Французинът, носителят на Световната купа в последните два сезона, спечели индивидуалния старт на 20 км в биатлона с време 49.31.7 минути.

Днес той допусна една грешка в стрелбата и дори леко залитане в една от обиколките не го спря по пътя към първото място. Фуркад триумфира във второ поредно състезание в Сочи, след като спечели преследването на 10 км. За Фуркад това е трети медал от Олимпийски игри, тъй като той има и сребро в масовия старт от Ванкувър през 2010 година.

Втори днес се нареди германецът Ерик Лесер, който порази всичките 20 мишени и остана на 12.2 секунди зад шампиона Фуркад. Трети остана представителят на домакините Евгений Гараничев, който направи един пропуск в стрелбата и финишира на 34.5 секунди след Фуркад.

Най-силно от българите се представи Красимир Анев. Той зае 36-о място, на 3:58.6 минути от победителя. Анев направи 2 грешки - и двете в третата стрелба. 39-и финишира Владимир Илиев с 3 грешки и изоставане от 4:20.9 минути от шампиона.

Михаил Клечеров завърши на 68-а позиция с 2 пропуска в стрелбата и на повече от 7 минути след Фуркад.

Мирослав Кенанов пък допусна само една грешка, но слабото му ски-бягане му отреди 75-о място, на повече от 8 минути от първото място. Норвежците се провалиха днес и останаха без медал. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА