Last news in Fakti

30 Май, 2024 12:41 861 5

Министър Глушков награди грациите ни

  • министър на спорта-
  • глушков-
  • награди-
  • грациите ни-
  • художествена гимнастика-
  • илиана раева

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева благодари на министър Глушков за уважението и вниманието

Министър Глушков награди грациите ни  - 1
Снимка: Министерство на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков награди с почетни плакети медалистките от Европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща.

„Поздравявам Ви за спечелените отличия. За пореден път доказахте своята висока класа и зарадвахте цяла България. Знам колко труд и усилия са нужни, за да се поздравите с крайния успех. Продължавайте да работите все така неуморно и бъдете все така отдадени. Благодаря на Вашите треньори, на ръководството на федерацията и специалистите, че са до Вас и Ви подкрепят. Сигурен съм, че ще се представите достойно на Олимпийските игри в Париж и ще спечелите нови медали за страната ни“, каза Георги Глушков.

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева благодари на министър Глушков за уважението и вниманието към успехите на родните грации. „Предстои ни най-голямото състезание и трябва да свършим много работа, защото художествена гимнастика през последните годините се разви много и конкуренцията стана много сериозна. Нашите треньорки и състезателки работят изключително отговорно и ако съчетанията бъдат изиграни както трябва, съм сигурна, че всички ще бъдем много щастливи след Игрите в Париж“, добави Раева.

На Европейския шампионат нашите състезателки спечелиха отборната титла и още осем отличия – 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови.

В индивидуалната надпревара Стилияна Николова спечели златото в многобоя и сребърен медал на обръч, Боряна Калейн донесе първа титла на обръч за страната ни от 1988 г. и се окичи с бронз във финала на бухалки, а Елвира Краснобаева се нареди трета на лента.

Ансамбълът в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева защити европейската си титлата в многобоя след две много силни изигравания на композициите си.

Още две отличия за страната ни донесоха девойките Дара Малинова и Магдалена Вълкова, които взеха съответно сребро на лента и бронз на топка във финалите на отделните уреди.
Министър Глушков награди и треньорките на нашите състезателки Бранимира Маркова, Валентина Иванова, Марияна Памукова, Светлана Мишева, Весела Димитрова, Ясена Стойнева, Райна Тошева и Виолета Господарска.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво грации ,

    1 2 Отговор
    а и една руса неграция 100 кг има вдясно на 2 ред . Едра жена на възраст . Осигуриха голямата пенсия . сега могат да спират с безкрайните занимания . Могат да се омъжат за някой ерген . Да правят деца . скоро ще пратим войничета да бранят полска . Беларус ще ги изкъртят .

    Коментиран от #4

  • 2 лоза

    3 0 Отговор
    Наско Раев не се ли е показал от някъде?
  • 3 Хахаха

    3 0 Отговор
    Глушков, Главчев и в допълнение Илияна Раева. И никой от тия тримата не протестира, че по време на връчване на медалите на момичетата химнът на България беше прекъснат и децата с патриотизъм си го доизпяха. Това е дипломатически скандал, ама нали министър на външните работи е една шамандура Главчева, какво да очакваме?
    Да погребем с почести, един пропаднал хазартаджия, довел България до ДВЕ национални катастрофи!
    Глушков, свали си тапите от ушите и чуй как те освиркват! Ууууууууу
  • 4 Тролев,

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "браво грации ,":

    Вземи си успокоителното и си смени памперса!
  • 5 Червената шапчица

    0 1 Отговор
    Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева ще се женят.