Last news in Fakti

2 Юни, 2024 16:30 1 875 19

Свирепо наказание грози ЦСКА

  • цска-
  • футбол-
  • наказание-
  • цска 1948-
  • бараж

ЦСКА е заплашен от лишаване от домакинство за дълъг период и солидна глоба

Свирепо наказание грози ЦСКА - 1
Снимка: БГНЕС

Санкциите срещу ЦСКА заради баталните сцени по време на баража с ЦСКА 1948 ще бъдат свирепи, пише "Мач Телеграф".

ЦСКА е заплашен от лишаване от домакинство за дълъг период и солидна глоба.

Дисциплинарният правилник предвижда различни по тежест наказания за различните провинения, допуснати по време на двубоя. Предстои Дисциплинарната комисия да се произнесе, след като направи своите тълкования по казуса.

За нахлуване на терена с последствия (прекратяване на срещата), според правилника, е предвидена парична глоба от 10 000 лева и лишаване от домакинство за два мача. Абсолютно същото е наказанието, което се дава за опит за побой или малтретиране на противникови състезатели, служебни и длъжностни лица. Удар на служебно лице (футболист, треньор или друг член на щаба на един от двата отбора) се санкционира с глоба от 10 000 лева и лишаване от домакинство между 1 и 4 срещи.

За нанесен удар на длъжностно лице (съдия, съдийски наблюдател или делегат) е предвидена парична санкция от 10 000 лева и лишаване от домакинство от 1 до 6 двубоя. Полицията разкри, че дежурният делегат Христо Ботев е бил ударен в лицето и най-вероятно този инцидент ще бъде описан в доклада.

Отделно от това, ЦСКА може да получи още наказание и за рецидив. Припомняме, че подобен инцидент имаше и в края на есенния сезон, когато „червените“ загубиха от Лудогорец с 0:1 в последния мач на стадион „Българска армия“. Ако дисципът реши, че ЦСКА е виновен по всички точки, то се очертава да играе много дълго време при закрити врати и рекордна за българския футбол глоба.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    26 37 Отговор
    Ако това бяха го направили фенове на отбор който не се казваше ЦСКА, Левски или Лудогорец, щяха да го извадят от групата и да го пратят в по-долно ниво за назидание.

    Коментиран от #6, #10

  • 2 Внос / Износ

    37 21 Отговор
    Редовно на финалите за ЕКТ навлизат фенове на терена! Дори на последния финал на стадион Уембли, мача беше прекъснат за навлизане на феновете на терена!
    Ако Футболния съюз, който се управлява от Домусчиеви и няколко Говеда за цвят реши да получи предимство в класирането през следващия сезон, моля режете главата на ЦСКА, които нямат никаква вина! Никой от клуба и футболистите не са инициирана каквито и да е неразбории на терена.
    А що се отнася до физическото насилие, то трябва да се разследва конкретно и индивидуално!
    Ако няма консенсус във футбола няма да съществува Български национален футболен отбор! Много скоро това ще го видите нагледно, начело с Черноморския велик треньор ; който може да управлява още 5 клуба едновременно, дори цялата Ефбет лигата.

    Коментиран от #4, #7

  • 3 Пфу

    18 36 Отговор
    Крайно време е тези чеда на комунистическия строй да бъдат изхвърлени от футбола завинаги.
  • 4 И Киев е Руски

    18 38 Отговор

    До коментар #2 от "Внос / Износ":

    Правилно ЦСКА няма никаква вина това беше отбора и феновете на Литекс
  • 5 филип ейджи

    14 28 Отговор
    те стадион нямат....домакинство
  • 6 факт

    26 3 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    да не пратиха левски в елин пелин при попо
  • 7 Саса

    18 38 Отговор

    До коментар #2 от "Внос / Износ":

    Нека пак да припомним: С решение на УЕФА от 22.03.2024 г. ЦСКА - София не се признава за наследник на фалиралия ЦСКА. Отборът е новосъздаден през 2016 г.и няма нищо общо със старото ЦСКА... Факт! Това го казва УЕФА, пък нашите умници, нека си въобразяват каквото си искат, ако искат , могат и за космонавти да се считат!!!

    Коментиран от #8, #9, #15

  • 8 Левскар

    15 29 Отговор

    До коментар #7 от "Саса":

    Нещата при ЦСКА да сбъркани изначално.Не може един футболен клуб да е Централен Спортен Клуб на Армията,когато нито е Централен,нито е на Армията с което заблуждават всички...Може да е само Спортен Клуб,ама и това е съмнително ,като гледаме кво вършат феновете му!!!

    Коментиран от #14, #16

  • 9 Внос / Износ

    26 11 Отговор

    До коментар #7 от "Саса":

    Ти Небивалиците на Sportal за решения на UEFA ли ги смяташ?
    Гела и Перуката не могат да решават историята на ЦСКА!

    Коментиран от #12

  • 10 Или боряф6

    26 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    Тези също са на ДПС.
    Има и други - ЧМ, числото...

    Мафията е дала футбола на ДПС
  • 11 Грух

    5 26 Отговор
    Че палиме коли и кофи и че метаме бордюри по куките. Нема да барате Литекс !
  • 12 Левски 1914

    6 27 Отговор

    До коментар #9 от "Внос / Износ":

    цска ФАЛИРА момче , както по горе си писал още на 09 09 2016г му отрязаха главата , ФАЛИРА. Това сега е преименувания Литекс, който играе с лиценза на Етрополе и специално за МЕНТЕТО с ТИРЕТО направиха нова лига. Забрави ли?

    Коментиран от #18

  • 13 ПОДУЯНЕ С 35 МЛН.ДЪЛГ ИМА ЛИЦЕНЗ

    27 4 Отговор
    Как става това ? С измами и манипулация!!!
  • 14 ДИНАМО ЛЕWCКИ СПАРТАК ВИТОША

    27 4 Отговор

    До коментар #8 от "Левскар":

    Сега и столипинеца ще им брани и дава лиценза
  • 15 ТОЙ И ИВО ИВКОВ АДВОКАТА ВИ

    27 4 Отговор

    До коментар #7 от "Саса":

    Каза че Подуяне взе лиценз с измама
    Но когато двете мутри управляваци България кажат - да става и с измама
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 стоян

    28 3 Отговор
    Чест и почитания към червените фенове.Така се реагира когато любимият отбор е в опасност.Ето защо ЦСКА винаги ще бъде велик и специален отбор.
  • 18 Левскар

    4 28 Отговор

    До коментар #12 от "Левски 1914":

    Съществуването на футболен отбор - Централен спортен Клуб на Армията е дълбоко порочно още във създаването си по времето на Комунизма...Тогава Държавата е собственост на всичко и тези Армейски отбори получават заплати от бюджета на Армията,т.е. от Държавата ..Има и не централни армейски отбори като Берое,Сливен и така нататък...Каква е схемата за " величието" на ЦСКА ?? Всеки младеж,навършил 18 години започва Задължителна военна служба 2 години.Мларите таланти се следят и след полагане на клетва 45 дни в казармата влизат в армейските отбори да играят футбол,а след уволнението ,ако са таланти влизат в ЦСКА....След такава " вършитба" остават малко за останалите футболни отбори....Във футболното първенство всички " армейски" отбори играят за титла на ЦСКА....Порочно като самия Комунизъм!!
  • 19 Отдавна трябваше

    3 27 Отговор
    Извадете ги от групата. Не може с тези изверги да се продължава в Птрва професионална лига.