15 Февруари, 2014 13:45 728 0

Швеция се справи с Финландия при жените

  • хокей-
  • жени-
  • швеция-
  • финландия-
  • сочи

Голямото дерби при мъжете

Швеция се справи с Финландия при жените - 1
Снимка: ЕПА/БТА

Олимпийският тим на Швеция за жени се наложи с 4:2 над Финландия в първия четвъртфинал в турнира по хокей на Олимпийските игри.

Срещата, особено в заключителната третина, предложи множество драматични моменти. Фаворит в двубоя беше бронзовият медалист от Ванкувър Финландия, но шведките успяха да надделеят, въпреки, че специалистите предричаха успех на Суоми.

Победният гол за Тре Крунур вкара в болшинство Ема Елиасон в 56-ата минута, а след като вратарката на Финландия Ноора Рати бе заменена в края от шести полеви състезател, Ема Нордин реши всичко с четвърта шайба в опразнената рамка. На полуфиналите Швеция излиза срещу САЩ, а на финландките ще се наложи да играят за 5-8- мо място.

„Жълто-сините” не са печелили медал на Олимпиада от Торино 2006. Тогава те взеха сребро. Днес от 14:30 е вторият ¼-финал Русия – Швейцария, победителят от който е чакан в следващата фаза от шампиона Канада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА