Last news in Fakti

4 Юни, 2024 14:19 800 1

Президентът на боксовата федерация: Готови сме за пет медала от Олимпиадата

  • президент-
  • федерация по бокс-
  • медала-
  • шампиони-
  • станимира петрова-
  • париж 2024-
  • олимпиада

Президентът на боксовата ни федерация Красимир Инински изрази задоволството си от петте спечелени квоти за България

Президентът на боксовата федерация: Готови сме за пет медала от Олимпиадата - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на боксовата ни федерация Красимир Инински изрази задоволството си от петте спечелени квоти за България на родните национали. Той приветства днес боксьорите ни, които се завърнаха от Банкок. Там Радослав Росенов спечели виза при 63.5-килограмовите, а в категория до 50 кг. Злати Чуканова остана на една стъпка от това да осигури шеста квота.

„Радвам се, че постепенно, с много усилена работа през годините, връщаме бокса към едни малко позабравени времена. 20 години не сме имали петима боксьори на Олимпийски игри, но и в Банкок се затвърди тенденцията да сме сред най-добрите в света. Имахме потенциал и за още квоти, къде малшанс, къде и съдийско отношение, ни лишиха от поне още две. Но това, което ме прави щастлив е, че другите ще се съобразяват с нас в Париж. Защото отиваме с петима боксьори, всеки от които е готов за медал и олимпийски шампион. Както при мъжете, така и при жените. Екипната работа се отплаща. Няма невъзнаграден труд“, каза в Пресклуб „България“ Красимир Инински.

„Ние имаме пет аса в нашата колода. Това са световни и европейски шампиони и медалисти. Всеки от тях – Станимира, Светла, Радо, Хавиер и Рами се е доказал. Важното е, когато отидат на олимпийския ринг, да вярват в себе си, в своята визитка. Да не се съобразяват кой е от другата страна, а да играят със самочувствие. Ако го направят – ще ви зарадват с медали от Париж“, допълни треньорът на мъжете Жоел Арате. Неговите думи бяха потвърдени и от помощниците – Валентин Поптолев и Александър Александров.

20-годишният Радослав Росенов заяви, че е променил малко стила си на игра, за да се предпази от евентуални контузии в Банкок. „Много се вълнувам, че спечелих тази квота. Не беше никак лесно, защото това бе последен шанс. И се радвам, че изиграх четири наистина хубави мача, в които показах на какво съм способен. Наложи се да променя малко стила си, за да няма нови удари с глава и да ми се отворят аркади. Сега имам месец и половина, за да се подготвя максимално добре за Париж“, сподели европейският вицешампион.

Рами Киуан от своя страна получи наградата си за спортист на месеца в анкетата на Пресклуб „България“. „Благодаря за признанието на журналистите. Надявам се, че ще ме отличите и за спортист на месец август. Вярвам в себе си, доказал съм се като един от най-силните в света. Основната ми конкуренция в Париж ще бъде от Азия, но смятам, че най-големия ми враг съм аз самият. Психиката при нас е много важна, защото боксът е игра и когато вземеш психологическо предимство, победата е много по-близо“, каза Рами.

Хавиер Ибаниес пък показа пояса, който спечели на галавечер в Мадрид през май месец. Тогава той победи в 8 рунда местната звезда Хосе Килес за европейската титла на IBA при 57-килограмовите. „Бил съм младежки олимпийски шампион, сега искам да стана и златен медалист при мъжете. Готвя се с тази цел, познавам конкуренцията, всеки един е опасен. Но и аз знам на какво съм способен“, заяви Ибаниес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а максимум един

    0 1 Отговор
    махнаха бокса от олимпиадите . Сега го върнаха . майстори на ръкавиците едва ли имаме . даже и при аматьорите . и жените като мъжете . да се усвоят едни средства .