Last news in Fakti

6 Юни, 2024 14:59 436 0

Лучано Спалети: Да си действащ шампион е мотивация, искам италианците да се гордеят с нас

  • лучано спалети-
  • италия-
  • футбол-
  • евро 2024

Тази страна има нужда от това и ние искаме да докажем, че го осъзнаваме

Лучано Спалети: Да си действащ шампион е мотивация, искам италианците да се гордеят с нас - 1
Снимка: БГНЕС

„Какъвто и да е резултатът, искам италианците да се гордеят с нас. Ние искаме да бъдем положителен пример за принадлежност, за принадлежност към Италия“, заяви селекционерът на италианския национален отбор по футбол Лучано Спалети, цитиран от агенция АП.

„Тази страна има нужда от това и ние искаме да докажем, че го осъзнаваме“, добави Спалети.

За Евро 2024, което започва на 14 юни в Германия, Лучано Спалети има мисията да успее, след като тимът не успя да се класира за Световното първенство през 2022-а. Сега Италия е в позитивна серия от само една загуба в последните си 10 мача.

„Искаме да покажем, че сме се справили със задачата, независимо от това как мачовете ще наредят нашите истории и съдби. Това е най-добрата гаранция, към която се стремим“, каза още Спалети.

Има обаче сериозни въпроси относно нивото на неговия състав в сравнение с този, който победи Англия във финала на Евро 2021 на стадион „Уембли“ в Лондон, но Италия има шанса да защити титлата си.

„Да си действащ шампион е мотивация“, подчерта селекционерът.

Само девет състезатели от отбора, който триумфира на Евро 2021, вероятно ще пътуват до Германия, но Италия може да разчита на друга печеливша основа.

Спалети иска неговите играчи да се чувстват горди, че носят фланелката на Италия и предупреди, че ще изгони „тези, които смятат, че националният отбор е дребна работа“.

Италианците направи равенство с Турция – 0:0 на 4 юни в последната си контрола, а на 9 юни ще играят срещу Босна и Херцеговина във финалната си проверка преди старта на Европейското първенство по футбол.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА