6 Юни, 2024 11:02 2 757 11

Една от големите цели на Путин и Русия за 2024 г. е пред провал

  • русия-
  • владимир путин-
  • игри на дружбата-
  • спорт-
  • олимпиада-
  • париж 2024

Предвидените за тази година Игри на дружбата ще бъдат преместени

Една от големите цели на Путин и Русия за 2024 г. е пред провал - 1
Снимка: БГНЕС

Една от големите цели на Русия за 2024 г. е пред провал и страната тихомълком е започнала работа по отлагане на нейното реализиране. Предвидените за тази година Игри на дружбата, които по нареждане на Владимир Путин трябваше да се превърнат в алтернатива на Олимпиадата в Париж, ще бъдат преместени. Най-вероятно за следващата година.

Редица елитни спортисти вече знаят за отлагането, въпреки че все още няма официално съобщение по темата. Това стана ясно от изявление на 18-кратната световна шампионка по художествена гимнастика Дина Аверина, която намекна, че Игрите на дружбата може дори да не се проведат.

„Отдавна знаем, че проявата ще бъде преместена. Фокусът сега е върху провеждане на Игрите на БРИКС (б. ред. - икономическа общност на Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР). След това ще се решава как ще се процедира. В момента цялата подготовка на нашите гимнастички е съсредоточена единствено върху проявата на БРИКС. След нейното приключване ще има обсъждане за Игрите на дружбата“, заяви Аверина.

Изданието Sports.ru допълва, че решението за преместване на Игрите на дружбата е довело до разочарование в редица от елитните спортисти на Русия.

„Първоначално им поставиха право на избор – или участие на Олимпиадата в Париж като неутрални спортисти, или Игрите на дружбата. Не може да участват и на двете събития. Сега излиза, че Игрите на дружбата няма да се проведат, а състезателите вече се отказаха от олимпийските игри“, пише специализираният спортен сайт.

Както е известно, на руските спортисти първоначално беше забранено да участват в международни състезания заради войната в Украйна. Преди няколко месеца Международният олимпийски комитет им позволи да се състезават и опитат да спечелят квоти за Париж 2024, но при изпълнението на редица условия. Сред тях са участие единствено в индивидуални надпревари и с неутрален статут, без национални символи като знамена, гербове и химни. Повечето националния спортни федерации в Русия отказаха да допуснат свои участници при такива ограничения.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    27 17 Отговор
    Жалки ватенки, игри на дружбата йаххаах
  • 2 Бай араб

    27 8 Отговор
    ,,Игри на дружбата,, малееее,хи хи хи
  • 3 Избор

    16 31 Отговор
    Изборът на страна в този конфликт стои пред цял свят. Няма да има държава или народ, който да не трябва да избере, но грешният избор ще значи унищожение и отмяна няма да има, нито да се купува. От едната страна са Путин, Си Дзнпин, Орбан, все умни и силни водачи, а от другата Байдън, Макрон, Сунък, все зависими и ощетени кукли.

    Коментиран от #10

  • 4 Ами да

    28 13 Отговор
    Глупаци в Русия!
  • 5 КОТарАК 🐱

    27 11 Отговор
    циркаджии..вече и родните ,,русофили,, се чудят как да ги защитават
  • 6 ал йо

    22 9 Отговор
    "Втората в света" армия вече 2г. и половина не може да превземе даже пограничните територии. Голям резил.
  • 7 Ха ха ха

    17 4 Отговор
    Нещастни фашистки психопати
  • 8 Ъхъъъъъъ мозъцииии

    12 15 Отговор
    за тази година в Игри на дружбата само урки ще участват. Ама в игрите на глада
  • 9 Путин ще им каже че са световни шампиони

    19 8 Отговор
    Ким Чен обяви Северна Корея за световен шамион по футбол 2014, цялата нация празнува и май Путлер им завидя хахахахаха сега е техен ред да стават междугалактически световни, европейски и т.н и .тн шампиони хахаха
    Народ който на футболен мач вика - шааайбу, шайййбууу не може да бъде заблуден пфхахахахахаха
  • 10 Бау

    16 8 Отговор

    До коментар #3 от "Избор":

    За повече от 100 години вече не ви увря мозъка за най-елементарния факт. Народите си заслужават управниците. Затова твойте велики водачи като Путин и Си управляват народи, които живеят като скотове, докато децата ми учат в пропадналия Запад. Но за да разбере човек грешното си мислене, първо трябва да може да мисли. А ти продължавай да си живееш в твоя свят на фантазии където тоталитарни смешници създават успешен строй.
  • 11 Мишел

    3 4 Отговор
    Към 01.06.2024 участниците в игрите бяха 109 държави.