Last news in Fakti

16 Февруари, 2014 13:30 659 0

Финландките се справиха с Германия

  • сочи-
  • хокей-
  • жени-
  • финландия-
  • германия

Емблематична вратарка напуска Суоми

Финландките се справиха с Германия - 1
Снимка: ЕПА/БТА

Женският отбор по хокей на Финландия спечели с 2:1 срещу Германия в мач за разпределение на местата от 5-то до 8-мо и ще спори с победителя от двойката Русия – Япония за петатата позиция в крайното класиране на Зимните игри в Сочи.

Бундестимът ще срещне загубилия от тях в битка за седмото. Суоми повеодоха с 2:0 в първата третина и германките така и не можаха да ги настигнат в резултата, независимо от опитите си и изваждането на своята вратарка в края на срещата за сметка на допълнителен полеви играч.

Турнирът е последен с екипа на Финландия за 24-годишната вратарка на тима Ноора Рати, която вчера, след поражението на четвъртфиналите от Швеция, обяви оттеглянето си. Тя пази за представителния женски отбор на родината си от 15-годишна възраст и се превърна в един от символите на дамския хокей в страната. През лятото Рати ще опита да заиграе във втора финландска лига за мъже.

Днес от 19 часа се срещат Русия и Япония. Утре, 17 февруари, са двата полуфинала: САЩ – Швеция и Канада – Швейцария.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА