Last news in Fakti

9 Юни, 2024 11:30 691 0

Джордж Ръсел и Макс Верстапен стартират от първа редица на Гран При на Канада

  • гран при-
  • канада-
  • джордж ръсел-
  • формула 1-
  • полпозишън-
  • редица-
  • макс верстапен-
  • ф1

Днешната надпревара за Гран При на Канада ще бъде много оспорвана и непредвидима

Джордж Ръсел и Макс Верстапен стартират от първа редица на Гран При на Канада - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Днешната надпревара за Гран При на Канада ще бъде много оспорвана и непредвидима, ако се съди по резултатите от снощната квалификация на „Жил Вилньов“.

В нея първите двама завършиха с абсолютно равно време до хилядната, а топ 7 бяха събрани в едва 0.280 секунди. Ако тези разлики се запазят и в състезанието, то то има потенцала да се превърне в едно от най-зрелищните в последните години, пише Спортал.

От полпозишъна в него ще потегли Джордж Ръсел, който ще раздели първата редица с Макс Верстапен. Световният шампион спечели последните две издания на Гран При на Канада, в които потегли от първата позиция на старта.

Втория ред ще си поделят съотборниците в Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри, а на третия ще се наредят Дениъл Рикардо и Фернандо Алонсо. Люис Хамилтън ще стартира осми, редом до Юки Цунода на четвъртата редица, а зад тях на петата ще са единственият представител на домакините Ланс Строл и Алекс Албон. Отборът на Ферари имаше разочароващата квалификация, в която Шарл Леклер и Карлос Сайнц не успяха да влязат в топ 10 и ще стартират 11-ти и 12-ти в уикенд, в който Скудерията бе сочена като големия фаворит.

С оглед липсата на сухи тренировки от началото на уикенда и изцяло новия асфалт на „Жил Вилньов“ е много трудно да се предвиди коя стратегия ще е по-бърза – с един или с два бокса. В Канада често стратегическите решения са подвластни на колата на сигурността, която е много вероятно да се появи на пистата, особено, ако превали, а шансовете това да се случи в хода на състезанието са над 50%.

Надпреварата за Гран При на Канада, девети кръг за сезон 2024 във Формула 1, стартира в 21:00 часа българско време и ще може да бъде следена на живо на Sportal.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА