Last news in Fakti

12 Юни, 2024 06:12 1 007 0

Роналдо с два гола при класика на Португалия

  • португалия-
  • ирландия-
  • кристиано роналдо-
  • футбол

Общият брой голове на Кристиано с екипа на националния състав се покачи на 130

Роналдо с два гола при класика на Португалия - 1
Снимка: БГНЕС

Португалия победи с 3:0 Ирландия в заключителната си проверка преди старта на Европейското първенство. Жоао Феликс изведе "мореплавателите" напред в 18-ата минута, а през второто полувреме суперзвездата Кристиано Роналдо демонстрира своята класа и успя да реализира две попадения, с които общият му брой голове с екипа на националния състав се покачи на 130.

В първите минути изстрел на Рафеал Леао по земята бе блокиран. В 12-ата минута пък той намери Бруно Фернандеш в наказателното, като той успя да си бутне топката покрай стража на гостите, но след това тя му избяга и не успя да намери съотборник. Секунди по-късно Кристиано Роналдо бе изведен и той успя да преодолее Келъхър, но попадението му бе отменено заради засада.

Роналдо с два гола при класика на Португалия

В 18-ата минута "мореплавателите" направиха отлична комбинация в атака, като Диого Далот беше изведен в наказателното на Ирландия. Той потърси Жоао Феликс, който стреля, но ударът му бе блокиран и излезе в корнер. Именно от ъгловия удар Жоао Феликс беше намерен, след което си нагласи топката на левия крак и я прати във вратата на Келъхър.

Роналдо с два гола при класика на Португалия

Четири минути след това Кристиано Роналдо получи шанс да изпълни пряк свободен удар от сериозна дистанция. Неговият шут срещна десния страничен стълб на вратата след рикошет в стената.

В 35-ата минута шут на Шмодикс беше блокиран. След това той открадна топката от Невеш в наказателното на домакините, но с цената на нарушение. Така тази възможност за Ирландия бе пропиляна. Минута по-късно гостите имаха нов шанс, като след разбъркване Адам Айда стреля от малък ъгъл встрани от целта.

Роналдо с два гола при класика на Португалия

В края на полувремето Роналдо бе съборен в наказателното на Ирландия, след като защитник на гостите го събори, избутвайки го с две ръце при центриране. Все пак английският рефер Крис Кавана прецени, че дузпа няма, а това накара португалската звезда да побеснее.

Малко след това Игнасио стреля с глава от бялата точка, като ударът му беше добър, но Келъхър спаси. В третата минута на продълженията Кристиано Роналдо получи нов шанс да обстрелва вратата на гостите, като изстрелът му отиде право в ръцете на противниковия страж.

В 50-ата минута Кристиано Роналдо получи в наказателното, след което си нагласи топката на левия крак и отправи удар в горния десен ъгъл на вратата, който се оказа неспасяем за Келъхър - 2:0 за "мореплавателите".

Роналдо с два гола при класика на Португалия

Десет минути след това Роналдо добави още едно попадение към сметката си. Диого Жота изигра ключова роля с асистенцията си към футболиста на Ал Насър, който получи в наказателното и веднага стреля покрай стража на ирландците за 3:0.

В 74-ата минута удар на Кристиано Роналдо мина встрани от вратата. Звездата на португалците не успя да оформи своя хеттрик, а след това последва и сигнал за засада.

Две минути по-късно Бруно Фернандеш нахлу в наказателното на гостите, след което стреля с десния крак. Топката рикошира от противников футболист и мина покрай левия страничен стълб на вратата.

В 89-ата минута гостите контраатакуваха добре, като Томас Кенън завърши акцията с точен удар, който обаче не затрудни по никакъв начин Диого Коща.

Съставите на двата тима:

Португалия: 22. Коща, 5. Далот, 24. Силва, 3. Пепе, 14. Инасио, 20. Кансело, 8. Фернандеш, 15. Невеш, 17. Леао, 7. Роналдо, 11. Феликс

Ирландия: 1. Келъхър, 15. Скейлс, 22. О'Брайън, 5. О'Шей, 2. Коулман, 5. Смолбоун, 6. Кълън, 11. Брейди, 21. Шмодикс, 10. Ида, 20. Парът


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА