12 Юни, 2024 12:00 1 701 1

Живот зад решетките! Голяма футболна звезда в "aда на земята"!

  • робиньо-
  • футбол-
  • сао пауло

Бившият национал на Бразилия засега се справя някак си, като дори е започнал да посещава часове по електротехника зад решетките

Живот зад решетките! Голяма футболна звезда в "aда на земята"! - 1

Бившият бразилски футболен национал Робиньо от няколко месеца излежава 9-годишната си присъда. Звездата се озова зад решетките в Сао Пауло, след като беше осъден за групово изнасилване, извършено в Милано през 2013 г., докато бе играч на Милан.

Мнозина говорят за бразилската затворническа система като за aда на земята.

40-годишният Робиньо, който е носил екипите на Сантос, Реал (Мадрид), Манчестър Сити, Милан, Гуанджоу, Атлетико Минейро, Сиваспор и Истанбул ББ, се адаптира към новия си живот зад решетките.

Бившият национал на Бразилия засега се справя някак си, като дори е започнал да посещава часове по електротехника зад решетките, съобщи "Сън".

Живот зад решетките! Голяма футболна звезда в "aда на земята"!

"Трудно е да се каже дали му харесва или не, но такa времето минава по-бързо", обясни адвокатът му.

След този 600-часов курс Робиньо, който има 100 мача за Бразилия и спечели повече от 70 милиона евро през цялата си кариера, ще може да ремонтира телевизори, радиоапарати и други уреди в затвора, а и след това...

"Държи главата си наведена и върви напред спокойно. Той е примерен затворник и не е имал никакви проблеми с други затворници", разказа aдвокатът на звездата Марио Росо Вале.

Робиньо също така е поискал и е получил бутонки, за да може да участва в мачовете, които се организират сред затворниците.

Условията и средата, в които живее бившата футболна звезда, са далеч от нормалните - често има самоубийства, недобронамерени наркобарони, тоалетни с дупки в пода, лоши санитарни условия, сексуално насилие.

Пренаселеността е основен проблем в затворите в Бразилия. Държавата е затворила десетки хиляди хора в килии, предназначени за 1/3 от този брой. Има затворници с ключове, които насилват и сплашват, за да управляват територията на затвора като лично владение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тони

    12 2 Отговор
    Кирчо и Кокорчо са само за таммммммммм