Last news in Fakti

12 Юни, 2024 16:04 453 0

Берое започна подготовка с 21 футболисти

  • берое стара загора-
  • започна-
  • подготовка-
  • сезон-
  • футболисти-
  • треньор

Част от играчите ще се присъединят към подготовката на по-късен етап

Берое започна подготовка с 21 футболисти - 1
Снимка: facebook

Берое започна подготовка за новия сезон. Хосе Луис Ачиари изведе 21 футболисти в първото занимание за лятната подготовка. Петима от тях са юношите Стилиян Русинов, Мирослав Георгиев, Станислав Йовков, Стилиян Георгиев, Валентин Недялков. Мирослав и Станислав вече записаха своите официални дебюти за първия отбор.

Част от играчите ще се присъединят към подготовката на по-късен етап. С отбора тренират и Хуан Карлос Пинеда и Алберто Салидо.


Първата уговорена контрола е срещу Ботев Пловдив на 22 юни на спортна база "Никола Щерев-Старика".

Ето цялата група, която започна подготовка с Берое:

Вратари: Артур Мота, Стилиян Георгиев

Защитници: Викторио Вълков, Енцо Еспиноса, Жорди Говеа, Станислав Йовков, Валентин Недялков, Хуан Пабло Саломони

Халфове: Дамян Йорданов, Стефан Гаврилов, Сегундо Пачаме, Карлос Алгара, Стилиян Русенов

Нападатели: Уерик Каетано, Федерико Санети, Франсиско Политино, Мирослав Георгиев, Хуанка Пинеда, Алберто Салидо

По-късно към подготовката на Берое ще се присъединят още петима футболисти в лицето на Лучано Скуадроне, Франко Минго, Темитопе Агижогунла, Родриго Ачинели и Роналдо Камара.

„Много съм щастлив, че съм отново тук след две седмици почивка. Вече тялото иска да тренира и да работи. Много съм щастлив да бъда отново с играчите, щаба и да съм в клуба. Започваме да се готвим за новия сезон“, заяви Хосе Луис Ачиари.

„Разполагаме с 90% от футболистите, с които завършихме първенството. Има футболисти, чиито договори изтекоха и напуснаха. Има и други случаи като Лучано Скуадроне и Франко Минго, които ще пристигнат по-късно. Разглеждаме оферти за бъдещето на Себастиан Вия. Много сме доволни, защото започваме подготовка с пълни обороти. Викнали сме петима юноши. Вини Трибуле си тръгна. Имаме двама нови играчи, които клубът скоро ще обяви. Единият е Алберто Салидо, който играе зад нападателя, а другият е Хуанка Пинеда, който може да играе еднакво добре и двата фланга на нападението“, коментира аржентинският специалист.

„Търсим най-добрите попълнения за Берое. Ръководството на клуба гледа да привлече качествени нови играчи, за да сме конкурентоспособни в шампионата. Днес стартираме и се надявам да се подготвим добре за първия мач от първенство. Вече отправихме оферти към трима български футболисти от Първа лига и чакаме да дойдат при нас. Себастиан Вия е футболист на Берое и има още 2 години договор с клуба. Ако няма трансфер, той ще остане. Ние обаче трябва да бъдем реалисти и си даваме сметка, че е трудно да го задържим. Има много клубове, които искат да го привлекат. Ще приемем най-добрата оферта за него“, каза още той.

„Аз съм много доволен, че не започваме подготовката от нулата. Имаме едни ключови играчи, които са наши футболисти. Не започваме от нулата. Имаме и петима юноши, които стартират подготовка от първия ден. Ако се представят добре, ще получат и договори за първия отбор. От предишния сезон имаме една база футболисти, които ще се опитаме да надградим. Ще играем отбори от Първа и Втора лига, които са силни. Резултатите от контролите за нас не са важни, а как ще се представи отбора. Надявам се да надградим представянето си от миналия сезон. Можем да уговорим още 2-3 контроли. Имаме време, за да преценим дали ще отидем за една седмица на лагер. Ако не отидем, ще се готвим на нашата база. Остава да привлечем централен нападател, халф и десен бек. Надявам се да привлечем тези български играчи, които искаме, за да имаме повече опции за състава. Като привлечем още няколко играчи, ще имаме боеспособен състава за първенството. Надявам се да има и други юноши, които ще играят с нас. Дано юношите да покажат качествата си и да покажат, че имат място в първия отбор и дори титулярния състав на Берое. Аз съм треньор, който ще даде шанс на своите млади футболисти, ако играят по най-добрия начин“, завърши наставникът на старозагорци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА