Last news in Fakti

13 Юни, 2024 22:05 1 656 0

Прокуратурата в Испания поиска 5 години затвор за Карло Анчелоти

  • карло анчелоти-
  • затвор-
  • прокуратурата-
  • испания-
  • престъпления-
  • финансови

Според разследващите италианецът е обвинен в две данъчни престъпления

Прокуратурата в Испания поиска 5 години затвор за Карло Анчелоти - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Тъмни облаци надвиснаха над Карло Анчелоти. Старши треньорът на Реал Мадрид е пред угрозата да влезе в затвора за следващите пет години, твърди Mundo Deportivo. Наказанието е поискано от испанските прокурори, предава БНТ.

Според разследващите италианецът е обвинен в две данъчни престъпления. Информацията гласи, че 65-годишния специалист не е платил малко повече над един милион евро. Наставникът е обвинен за укриване на данъци в периода 2014/2015. Припомняме, че той пое испанците през 2013 година, когато стартира и първият му престой начело на отбора. Впоследствие треньорът напусна клуба, за да наследи треньорския пост на мадридчани отново през 2021 г.

Авторитетното издание, което има достъп до документите, допълва, че Анчелоти е бил длъжен да плати всички данъци на държавата за цялата сума, която е спечелил. Той е включил в доходите си възнаграждението си по време на първия си период в тима, но не и приходите от имиджови права.

Изминалият сезон се оказа изключително успешен за италианеца, който изведе Реал до златен требъл – трофеят в Шампионската лига, Купата на Краля и Суперкупата на Испания.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА