Last news in Fakti

14 Юни, 2024 15:39 515 1

Арда започна подготовка и представи първото си ново попълнение

  • арда-
  • кърджали-
  • александър тунчев-
  • емил виячки-
  • подготовка-
  • попълнение-
  • ивайло петков

Двадесет футболисти започнаха лятна подготовка с тима на Арда

Арда започна подготовка и представи първото си ново попълнение  - 1

Двадесет футболисти започнаха лятна подготовка с тима на Арда.

Преди първото занимание спортният директор на клуба Ивайло Петков представи новия треньор Александър Тунчев, както и защитникът Емил Виячки, който е първото лятно попълнение.

Първата част от подготовката ще бъде в Кърджали, а тренировките ще се провеждат в Момчилград. За 26 юни е предвидена контролна среща с Янтра Габрово, която ще се играе в Стара Загора, а допълнително ще бъде обявен час и стадион.

На 28 юни отборът заминава за Боровец, където ще остане до 12 юли. Сигурните контроли към този момент са със Струмска слава на 3 юли и с Левски в София на 6 юли. Александър Тунчев иска АРДА да изиграе още две проверки на лагера в Боровец, които да са на 11 и 12 юли.

След това отборът се прибира в Кърджали и започва подготовка за първия кръг с гостуване на Локомотив Пд. С отбора на АРДА подготовка започнаха и четирима юноши на клуба: Борис Тодев, Михаил Попов, Борак Акънджъ и Сарп.

„Новият треньор е познат на всички, както и на него му е позната обстановката в клуба. Именно поради това се доверихме, той да бъде новият наставник на АРДА. Единственият нов футболист към този момент е Емил Виячки. Имаме разговори с други футболисти, но няма нищо конретно. Знам, че има много споменавани имена, но когато има официално подписан договор, ще бъдете информирани през клубния сайт. Няма да се разделяме с повече футболисти, все пак се разделихме с достатъчно след края на първенството. Искаме в АРДА да играят колкото се може повече български футболисти. Проблемът обаче е, че с тези, с които преговаряме всеки чака за чужбина. Учаастие в Европа, това ни е приоритетна цел. Дали ще бъде през новия формат на първенството заемайки 5-то място, или през купта, за нас няма значение“, сподели Ивайло Петков.

„Имах разговори със собственика на отбора, с който преди няколко месеца се разделихме като приятели. След тези разговори се разбрахме отново да поема АРДА. На мен обстановката ми е позната, което ще е от полза. Очаква ни много работа, за да успеем да постигнем добри резултати. Първо искам да изградя един отбор, който да няма силни и слаби мачове. Искам да държим едно ниво постоянно. Това е доста трудно, но само така можем да сме конкурентно способни. Към момента имаме нужда от ляв и десен краен защитник, дефанзивни полузащитници. Със сигурност ще има и други, но това са най-необходимите“, каза Александър Тунчев пред журналистите.

Новото попълнение Емил Виячки играе на поста централен защитник. Бранителят е роден на 18 май 1990г. Своята кариера Виячки започва в Марек Дупница, след което играе още за отборите на Пирин, Локомотив София, Работнички, Славия и ЦСКА 1948.


„Радостен съм, че вече съм играч на АРДА. Надявам се бързо да се сработим с момчетата, да направим една добра подготовка и да влезем максимално подготвени в мачовете“, сподели Емил Виячки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло си пробутва всички

    1 0 Отговор
    куци пилета на агите.