Last news in Fakti

22 Февруари, 2014 14:45 753 0

Австрийка и натурализиран руснак с титли в паралелния слалом

  • паралелния слалом-
  • сочи-
  • злото

Словенец и германки останаха зад победителите

Австрийка и натурализиран руснак с титли в паралелния слалом - 1
Снимка: БТА/AP

Представителката на Австрия Юлия Дуймовиц стана олимпийска шампионка в паралелния слалом за жени от надпреварата по сноуборд на игрите в Сочи.

Сребърният медал спечели германката Анке Карстенс, а бронзовото отличие остана за друга представителка на Бундестима - Амели Кобер.

Победителката Дуймович е световна вицешампионка за 2013-а година. Тя донесе първа титла за Австрия в тази дисциплина, която дебютира в олимпийската програма.

Австрийката изоставаше от Анке Карстенс с 0.72 секунди след първия манш, но спечели втория с аванс от 0.12 секунди пред германката. Шампионката на два пъти бе и на ръба на падането във втория манш, но успя да запази баланс.

В същата дисциплина при мъжете победител стана американецът с руски паспорт Вик Уайлд. Преди три дни натурализираният състезтезате взе и златото в паралелния гигантски слалом.

Втори след него пък остана словенецът Жан Кошир, а бронзът е за австриеца Бенямин Карл.

Уайлд хвърли в делириум присъстващите руснаци на трасето в Роза Хутор, като в големия финал бе по-бърз от словенеца и в двата манша, като финишира с преднина от 0,11 секунди и донесе 10-о злато за Русия в Сочи. Жан Кошир остана със среброто, като това е втори негов медал на Игрите в Сочи след бронза в паралелния гигантски слалом преди три дни.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА