Last news in Fakti

28 Юни, 2024 07:15 777 0

Йордан Юруков става треньор в ЦСКА

  • йордан юруков-
  • цска-
  • футбол-
  • дюш цска

Юруков до момента работеше във втория отбор на Септември (София)

Йордан Юруков става треньор в ЦСКА  - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият полузащитник на ЦСКА Йордан Юруков се връща в клуба като треньор. Халфът, който през 2005-а година центрира на главата на Валентин Илиев за победния гол срещу Ливърпул в квалификациите на Шампионската лига, влиза в школата на "армейците" като треньор на юношите до 17 години, информира БТА.

Юруков до момента работеше във втория отбор на Септември (София) и в същото време тренираше юношите до 18 години в този клуб. В края на сезона обаче пред него се появили няколко възможности, но той не се поколебал да се върне в ЦСКА.

Изборът на управата на ЦСКА за неговото назначение не е никак случаен предвид добрите му резултати в най-деликатната възраст – преминаването на талантите от юношеския в мъжкия футбол.

Реално отборът U17 ще бъде последната стъпка преди влизането в сериозните изпитания, тъй като в ЦСКА планът е качествените играчи да започват в третия отбор в Югозападната Трета лига, след което да се катерят нагоре към представителния състав. Първенството на Елитните юношески групи по всяка вероятност ще започнат в първата или втората седмица на август.

Румен Трифонов, който до момента водеше набор 2008 – или бъдещите U17, ще бъде начело на ЦСКА III в Трета лига. Владимир Манчев с помощник Антонио Петков пък ще водят втория тим във Втора лига.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА