Last news in Fakti

30 Юни, 2024 21:37 1 999 25

Изумителен гол на Белингам спаси Англия от ранно отпадане на Евро 2024

  • евро 2024-
  • джуд белингам-
  • белингам-
  • словакия-
  • англия-
  • европейско първенство-
  • футбол-
  • германия

Англичаните губеха в резултата до 95-ата минута на редовното време

Изумителен гол на Белингам спаси Англия от ранно отпадане на Евро 2024 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Англия победи Словакия с 2:1 след продължения в осминафинален мач от Европейското първенство по футбол в Германия, изигран в Гелзенкирхен.

Англичаните изоставаха до последните секунди на редовното време, но Джуд Белингам вкара изумителен гол със задна ножица в 95-ата минута и прати мача в продължения, в които Хари Кейн вкара още един гол и донесе победата на тима си.

Иван Шранц откри резултата за тима на Франческо Калцона в 25-ата минута, а в петата минута на добавеното време Джуд Белингам изравни резултата след страхотно изпълнение със задна ножица. В началото на първото продължение Хари Кейн направи 2:1 и донесе успеха на своя тим. Гол на Фил Фоудън за Англия беше отменен поради засада в началото на второто полувреме.

В спор за място на полуфиналите Англия ще играе срещу Швейцария на 6 юли от 19:00 часа в Дюселдорф. Гарет Саутгейт направи само една промяна в състава от двубоя с Дания, като титуляр започна 19-годишният талант на Манчестър Юнайтед Коби Мейно. Киърън Трипиър и Фил Фоудън също получиха доверение от треньора да започнат мача.

Футболистите на селекционера Франческо Клацона бяха само на една минута от успеха и могат да съжаляват, че допуснаха обрат. Те започнаха много силно мача и пропуснаха две отлични възможности в началото. В 5-ата минута Лукаш Хараслин проби през центъра и намери вляво Давид Ханцко, той центрира, но никой от неговите съотборници не успя да го засече топката. Шест минути по-късно Хараслин получи пас зад гърба на Кайл Уокър, влезе в наказателното поле и стреля, но Марк Гехи успя да блокира неговия удар.

В 25-ата минута Словакия откри резултата след отлична атака. Давид Стрелец изведе великолепно Иван Шранц, а той с хладнокръвно изпълнение направи 1:0. За него това е трето попадение в турнира. Началото на второто полувреме започна с отменено попадение за Англия. Фил Фоудън изпрати топката във вратата на съперника, след подаване на Хари Кейн, но след намеса на системата за видеоарбитраж ВАР гола не беше зачетен заради засада, пише БТА.

Малко след това Хари Кейн беше оставен непокрит, но ударът му с глава мина покрай вратата. В 81-ата минута Англия имаше шанс да изравни, но гредата спаси Словакия. Деклан Райс стреля, но мощният му удар се отби в страничния стълб.

И точно когато футболистите на Калцона се виждаха в следващата фаза на шампионата Джуд Белингам изравни резултата в петата минута на добавеното време. Футболистът на Реал Мадрид се разписа със страхотен гол със задна ножица, след като получи пас от Марк Гехи и изпрати мача в продължения. Веднага след първото продължение Англия стигна до обрат. Резервата Айвън Тони подаде на непокрития капитан на тима Хари Кейн, който с удар отблизо направи 2:1.

Словаците имаха страхотна възможност да изравнят в 105-ата минута, когато Петер Пекарик не успя от няколко метра да засече центриране на Бенеш. Във второто продължение футболистите на двата отбора се измориха и не успяха да създадат по-сериозни положения пред вратата на съперника. На няколко пъти играчите на Словакия отправиха неточни удари към Пикфорд. Така Англия спечели мача и продължава на четвъртфиналите на Евро 2024, където ще срещне Швейцария на 6 юли.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тренер

    16 11 Отговор
    Тотални глупаци словаците!
  • 2 Гост

    27 6 Отговор
    Нагласена работа е всичко. Снощи германците станаха смешни с тоя съдия

    Коментиран от #7, #18

  • 3 Червената шапчица

    16 1 Отговор
    Трипер игра много слабо...
  • 4 Помак

    13 1 Отговор
    Не гледам футбол ного ..но Англия бяха хаотични ...и слаб отбор ...словаците бяха обици

    Коментиран от #19, #22

  • 5 ю ка ка

    15 6 Отговор
    Белингам е афро-английския Мумбапе.

    Добре диверсифицирания отбор на англо-саксите, струващ 1.1$ милиарда, победи на косъм Путинова Словакия, струваща 100$ милиона(10 пъти по-евтин отбор).

    Следва разгром от добре диверсифицания отбор на Швейцаро-Албания.
  • 6 де ба и

    12 1 Отговор
    англезите
  • 7 Червената шапчица

    25 6 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Нагласена работа - така ще ги бутат до финала...
  • 8 Зион

    18 4 Отговор
    Палячовците пак между капките, сър
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 az #СВО

    22 5 Отговор
    Словакия сама се отстрани от първенството като спря да играе още в средата на 50-тата минута.

    Отделно, съдиите за втори път удрят рамо на отбор на голяма страна участник след онези фамозни осем минути продължение за Италия....

    И понеже всичко на този свят се връща, очаквайте да се върне тъпкано на англичаните!
  • 11 Червената шапчица

    12 3 Отговор
    Един мъж се подготвял да гледа боксов мач, ама много як и интересен мач, със страховити боксьори. Бири, ядки, проверявал програмата няколко пъти, абе голяма подготовка. Става време и мача започва. Няколко размени на удари и в 27 секунда, единият пада в нокаут. Човека възмутен, пуска в действие българският речник - ма до девето коляно. Жена му стояла на вратата и го гледала.
    - Много е гадно, нали?!
  • 12 КОЛКО ПЪТИ ЕДИН ЛИ СТО ЛИ...

    3 1 Отговор
    КОЛКО ПРАВ Е БИЛ...ЧЪРЧИЛ ....
    В СТУДИОТО...„СЛУЧАЙНИ ГОСТИ”...
    ГЕРОИ ОТ АНИМАЦИИ НА Д.ДОНЕВ...
    АПРОПО..ЕВРО 24...ЩЕ ГО СПЕЧЕЛИ
    ЕВРОПЕЙСКИ ОТБОР....
  • 13 Итс каминг хоум

    6 8 Отговор
    Ааааааааа убихме жалките Словаци!!! Итс каминг хоум, Итс каминг хоум, Футболс каминг хоум!!! Полудявамеееееееееее
  • 14 Фенка

    9 2 Отговор
    освен гола, нищо особено, само симулации и провокации, слаб съдия ......

    Коментиран от #17

  • 15 Съдията ги подкрепяше

    17 4 Отговор
    По всякакъв начин ,ако можеше щеше да даде и 30 Мин продължение или докато вкарат изравнителен гол ,това е пълна пародия за спортен турнир
  • 16 Хаха

    13 4 Отговор
    Ингилизите бяха гола вода, като отбор и само изумителния индивидуален талант на Белингам ги спаси от отпадане! Отделно и словаците са си виновни, защото на практика през второто полувреме спряха да играят, а индивидуалната им техника е не по-лоша от тази на ингилизите...
  • 17 Итс каминг хоум

    2 19 Отговор

    До коментар #14 от "Фенка":

    Кой мач си гледала, ма словачкооо??? Джуд и Хери размазаха жалките славяни. Дори резервите Езе и Айвън Тоней показаха как се играе футбол от световна класа

    Коментиран от #25

  • 18 Хаха

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Така де, смешно беше отменен гола на датчаните, но "забравяте
    ", че още по-смешно беше отменен чист гол на немците през първото полувреме...
  • 19 Град Козлодуй

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Помак":

    Приятелю то и в Бг отдавна няма Истински Футбол приятна вечер на Вас и на Семейството ти
  • 20 обидно е

    3 8 Отговор
    Гордите словаци загубиха от някакво селско отборче, а нашите експерти дори не подадоха контестация.

    Коментиран от #23

  • 21 Сатана Z

    6 3 Отговор
    Англия има добри футболисти ,но с надценен и самовлюбен треньор,който цял живот е ритал топката в тъч.
  • 22 Джони Вайсмюлер

    4 8 Отговор

    До коментар #4 от "Помак":

    Не е важно как играеш по средата на ЕП. Важното е да спечелиш ... Дали англичаните са били слаби не е важно ... Важното е , че се класират напред ...
  • 23 баба Пена

    6 11 Отговор

    До коментар #20 от "обидно е":

    Селското отборче бяха тези на Словакия ... Вкараха един случаен гол и после цял мач бяха Опълченци и пазеха резултата с груба игра ... Но , накрая винаги по - силният печели ...
  • 24 някой

    1 1 Отговор
    Един класен отбор когато поведе в резултата , използва объркването и напрежението в противника ,за да вкара втори . Словаците играха превъзходно докато поведоха , и после се дръпнаха . Пролича им липсата на класа . Вкараха сами вълка в кошарата . Отбора на Англия е като много-цилиндров Ролс Ройс с повреда в центровката . В един момент центровката се уцелва , и всичките цилиндри заработват . Видяхме го в допълнителното време от 30 минути , когато в отбора на Англия спадна напрежението след изравнителният гол.
  • 25 ЕлСмешнико

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Итс каминг хоум":

    го то карлуково ..............