Last news in Fakti

1 Юли, 2024 06:45 914 14

Селекционерът на Англия: Гордея се с играчите

  • англия-
  • гарет саутгейт-
  • футбол-
  • евро 2024

Всички, които включихме в мача, изиграха своята роля и ни помогнаха да преодолеем препятствията

Селекционерът на Англия: Гордея се с играчите - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт заяви, че се гордее с футболистите си след победата с 2:1 след продължения над Словакия на Евро 2024. Тимът се класира за четвъртфиналите, където на 6 юли ще играе с Швейцария.

"Много се гордея с играчите и с характера, който показаха. Всички, които включихме в мача, изиграха своята роля и ни помогнаха да преодолеем препятствията. Всички си помагаха взаимно и това направи разликата днес. Знаем, че в мача трябваше да боравим по-добре с топката, не успяхме да намерим правилните решения през първото полувреме. През второто полувреме се справихме по-добре", каза Саутгейт след срещата.

"За един млад отбор те показаха голямо търпение, когато беше по-лесно да подават топката по-бързо. Джуд и Хари, които вкараха головете, можехме да извадим 15 минути по-рано, но знаем на какво са способни и затова решихме да останат на терена", добави селекционерът.

"Играта ни с преса в халфовата линия е проблем, който имаме от дълго време. Днес ни отне време да намерим тактиката, но продължихме да настояваме и пробваме и в крайна сметка създадохме този единствен шанс. Искаме да бъдем по-добри, но днес спечелихме заради силния дух на всички", коментира още Гарет Саутгейт.

Той заяви, че не е изненадан от добрата игра на тима на Словакия.

"Не бяхме изненадани изобщо, те имат добър отбор и са добре тренирани. Не защитихме добре няколко дълги топки и ни беше трудно да преминем през високата преса. Играчите трябваше да се борят много упорито, но знаехме, че един гол ще промени всичко. Винаги съм вярвал, че ще го постигнем . . . може би не толкова късно, колкото го направихме, но тази вечер не бях готов да се прибера вкъщи. Ясно е, че играчите се чувстват същото", завърши треньорът.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пената

    38 1 Отговор
    Пълни леваци! На късмет се измъкнаха, пияндета английски!

    Коментиран от #9

  • 2 Щастливите овчарчета

    29 1 Отговор
    Съдбата ви се усмихна.....иначе англичаните все беха умрели.
  • 3 Добре че

    38 0 Отговор
    Беше съдията да даде необосновано дългото продължение. Иначе живите умрели

    Коментиран от #6

  • 4 Стига ма

    33 0 Отговор
    Тоя е пълен олигофрен!!
    Англия играе най-слабия футбол на европейското..
  • 5 Гост

    21 0 Отговор
    Абсолютни леваци! Съдията също! Браво на словаците, играха мъжки!
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "Добре че":

    Така е ❗ Италия и Англия ги бутаха с нашето едновремешно
    "Играем до гол и си тръгваме!" ❗
  • 7 Слаб съдия

    16 0 Отговор
    Изключително слаби англичани
    Съдията им помогна, даде цели 6 минути продължение. Турски съдия , необективен,тенденциозен
  • 8 Итс каминг хоум

    1 11 Отговор
    Уникални!!! Шапки долу и дълбок поклон пред гения Саутгейт! Разказахме словаците и гледаме към трофея. Итс каминг хоум, Итс каминг хоум, Футболс каминг хоум!!!
  • 9 Итс каминг хоум

    0 12 Отговор

    До коментар #1 от "Пената":

    Жалък словако, гледал си явно друг мач. Калитковците имаха едно случайно положение и оня брадатия Иван го вкара на късмет на класния Пикфорд. А Англия целият мач доминира и Сър Джуд и Сър Хери подчиниха отново Европа

    Коментиран от #10

  • 10 Гост

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Итс каминг хоум":

    И как точно доминираха? Като държат топката и тичат като мухи без глави? Имали словаците един удар? Един, ама голов удар! Англичаните колко имаха да 90 минути, а? Не знам кой им е следващия, но ще се радвам да е Испания да ги отвее с 5ка...!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Госта.

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Той е гледал друг мач коментарът може би е за Испания -Грузия??
  • 12 Фенка

    6 0 Отговор
    симуланти, това са скъпите английски лигльовци
  • 13 гумата

    2 0 Отговор
    Вместо да се срамува и да мълчи, защото подхвърляха топки в игрището, че му дадоха 6 минути , белким вкарат и да се играе до гол, той се гордеел!? Жалък човек!
  • 14 бай Даньо

    1 0 Отговор
    Абе до конец остана да гледате Европейското по телевизора, ама имахте шанс...Изглежда почивате само на стари лаври, справка нашия нац.отбор.