Last news in Fakti

1 Юли, 2024 23:27 1 849 5

Кевин де Бройне: Чист лош късмет!

  • кевин де бройне-
  • капитанът-
  • късмет-
  • белгия-
  • отпадна-
  • евро 2024-
  • франция-
  • футбол

Белгийският национален отбор отпадна от Евро 2024 след рикоширал в крака на Ян Фертонген удар на Коло Муани

 Кевин де Бройне: Чист лош късмет! - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Вратарят на белгийския национален отбор по футбол Кун Кастелс съжалява за начина, по който са отпаднали на Евро 2024. Рикоширал в крака на Ян Фертонген удар на Коло Муани се спря в мрежата му за крайното 1:0 и по този начин червените дяволи си тръгват от турнира, предава БТА.

"Мисля, че в някои моменти от мача бихме могли да окажем по-голям натиск. Всъщност това беше среща, която можеше да се развие по съвсем друг начин", започна той.

"Жалко е, разочаровани сме, но наистина трябваше да реагираме. Те не ни надиграха, но нямахме достатъчно топка в краката. Това не беше добър турнир, но със сигурност не беше и супер лош. Няма какво да ме питате за съблекалнята – със сигурност ще бъде тихо. Голям срам е, че допуснахме такъв нещастен гол. Че не успяхме да вкараме гол в три от четири мача? Това не е хубава статистика, но не мога да виня нападателите. Дадоха всичко, което можеха да дадат".

Капитанът на тима и една от големите звезди Кевин де Бройне заяви: "Направихме всичко, което можахме, за да победим. Бяхме на пет минути от продълженията. След допуснатия гол нямахме достатъчно време да реагираме. Сега разочарованието властва в съблекалнята".

След това продължи по повод тактиката на тима: "Имахме план и колективно го изпълнихме добре. Заради качествата на французите решихме да играем в по-нисък блок и да оставим топката на тях. Франция владееше много топката, но с изключение на няколко удара отдалеч не се възползваха много от това. Защитавахме се добре като отбор. И тогава трябваше да преглътнем този автогол. Фертонген просто искаше да блокира топката. Чист лош късмет. Нашите усилия и моменти бяха налице, но имахме малко време да реагираме след този гол", завърши де Бройне. Веднага след края на мача той отиде до група от деца, които бяха в сърцето на белгийската агитка и си поговори с тях. В очите му се видяха сълзи, но не стана ясно какво е казал на децата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смях

    11 7 Отговор
    De Broyne , какъв лош късмет? Имате 1 белгиец измежду 12 човека, а после .... лош късмет!

    Коментиран от #5

  • 2 Госあ

    5 6 Отговор
    Аве, русоробите големи фашистчета ше се извъдите ве. А ? Ами имат черни, плащат им, играят ! Тичат повече и ритат топката по силно. Пеле да не е руснак ве ? А ? Виж ги ти. Тия черни живеят в пъти по-добре от мужиците у тайгата. Това е положението
  • 3 нннн

    3 6 Отговор
    Белгийците сами ли са играли? Нито веднъж не споменавате противника.

    Коментиран от #4

  • 4 нагласена работа

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "нннн":

    Противникът би с късмет и съдийска помощ. Противникът прилагаше мръсни номера, грубости, непривлекателен футбол, толериран отбор, но беше дотук. Противникът бе "Франция" с африкански играчи. Във Франция 35% от населението е от Африка.
  • 5 един човек

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "смях":

    Нещо си се объркал. Колко са белите във Франция.? В Белгия са вратарят, Фаес, Теат, Вертонген, де Бройне, Караско, Трусар, Кастан, и от резервите още 8. А във Франция съотношението е точно обратното.Трима бели и останалите са от Африка. Гола вода са "французите", но с ъдиите и организаторите ги подкрепят, бутат ги, макар, че са слаби.