Last news in Fakti

5 Юли, 2024 11:30 1 167 5

ЦСКА реди невъзможен трансфер, иска под наем играч за 16 млн. евро

  • стандарт лиеж-
  • муса дженепо-
  • цска-
  • футбол

Той играе като ляно крило, но може да се бъде ползван и като краен защитник

ЦСКА реди невъзможен трансфер, иска под наем играч за 16 млн. евро - 1
Снимка:

ЦСКА е по следите на наглед невъзможен трансфер. „Червените“ искат да вземат един от основните футболисти на Стандарт Лиеж от миналия сезон Муса Дженепо, твърди „Мач Телеграф“. Той играе като ляно крило, но може да се бъде ползван и като краен защитник.

Неговите качества са сравнявани с тези на големия сенегалец Садио Мане, който блестеше в Ливърпул и Байерн Мюнхен, а в момента е съотборник на Роналдо в саудитския Ал Насър.

„Червените“ първоначално са искали да купят играещия и като ляво крило, и като краен защитник малийски национал, но цената му се оказала прекалено висока и заради това към днешна дата пробват да го вземат под наем, уточнява „Мач Телеграф”.

„Мач Телеграф“ отбелязва, че 26-годишният африканец е бил купен от английския Саутхемптън през 2019-а за впечатляващите 16 милиона евро. За „светците“, за които по една чиста случайност се e подвизавал и самият Садио Мане, Муса Дженепо играе до 2023-та година и записва 73 мача с 3 гола. Едното му попадение срещу Шефилд Юнайтед става №1 на месец септември 2019-а година в Англия.

Впоследствие Стандарт Лиеж си върна миналия сезон Дженепо за около 3,5 милиона евро и сега доста трудно белгийците ще го продадат на загуба при положение, че малиецът е бил титуляр за тима миналия сезон.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пища Хуфнагел

    4 1 Отговор
    Много голям нападател, щом на 25 мача вкарва по 1 гол. Поредния куц кон. Нашите юноши вкарват повече.
  • 2 Булдог

    3 1 Отговор
    АСМ- айде стига ман...ли!
  • 3 Диамантената ръка

    2 1 Отговор
    Голям зор да хванат третото място...
  • 4 Ха ха

    1 1 Отговор
    Важното е че играе ляНо крило.
  • 5 попара

    0 1 Отговор
    Защо не вземе още такива с цвета на сенегалеца Садио Мане? Мани,бегай! И България,като Франция ще потъмнее.