10 Юли, 2024 06:30 2 781 4

Меси прати Аржентина на финал

  • аржентина-
  • копа америка-
  • футбол-
  • канада

За първи път от 31 години аржентинците ще играя на финал на Копа Америка в ролята на отбор, защитаващ титлата си

Меси прати Аржентина на финал - 1
Снимка: БГНЕС

Аржентина се класира за втори пореден финал на Копа Америка, след като победи дебютанта Канада с 2:0 в първия полуфинал на настоящото издание на шампионата на Южна Америка, което се провежда в САЩ. На стадиона в Ийст Ръдърфорд (щат Ню Джърси) звездата на „гаучосите“ Лионел Меси вкара първия си гол на първенството. Днешният мач беше повторение на срещата на откриването, в който световните шампиони също победиха "кленовите листа" с 2:0. Тогава, както и сега, едно от попаденията беше на Хулиан Алварес.

Меси прати Аржентина на финал
Снимка: БГНЕС

За първи път от 31 години аржентинците ще играя на финал на Копа Америка в ролята на отбор, защитаващ титлата си. За последно това се случва през 1993 г. на първенството в Еквадор, когато Габриел Омар Батистута вкарва два гола за победата с 2:1 над Мексико в решителния мач за трофея.

От самото начало Аржентина взе надмощие над канадците, които са едва третият отбор от КОНКАКАФ, класирал се на полуфинал при дебютното си участие в Копа Америка. Наложената доминация на терена позволи на действащите световни шампиони да открият резултата. В 22-ата минута Хулиан Алварес завърши с точен удар отличен пас на от Родриго де Пол.

Меси прати Аржентина на финал

Въпреки че 10 минути по-късно Анхел ди Мария беше близо до удвояване на преднината на Аржентина с удар от воле, в оставащите минути до края на първото полувреме канадците имаха предимство на терена. През това време вратарят на „гаучосите“ Емилиано Мартинес направи решително спасявания след удар на Джонатан Дейвид.

Само шест минути след началото на втората част Аржентина удвои аванса си. Енцо Фернандес стреля опасно, а Лионел Меси отклони топката към мрежата. До края на мача тимът на Лионел Скалони успешно неутрализира всяка канадска атака към вратата на Емилиано Мартинес.

Меси прати Аржентина на финал

На финала, който ще се играе в нощта на 14-и срещу 15-и юли българско време, Аржентина ще се изправи срещу победителя от полуфинала между Колумбия и Уругвай.

Меси прати Аржентина на финал


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новичок

    3 0 Отговор
    А Хулиан Алварес къде ги прати ???
  • 2 Някой

    2 0 Отговор
    Меси пратил, при положение, че удар се чуква в крака му и то за 2:0 и то срещу дебютант ли на Копа Америка Канада.
  • 3 Факт

    1 0 Отговор
    Копа Америка е супер смешен и незначителен турнир ! От Северна Америка само Мексико горе долу става за нещо, останалите футбола не го броят за спорт. За тях баскетбола, бейзбола и ръгбито са спортовете. От Южна Америка Бразилия и Аржентина са фаворити и всяка година някой от тях трябва да грабва трофея ! Уругвай има моментни проблясъци. Та изводът какъв е ? Аржентина колко пъти са печелили от 1993г. насам ? Току що се разби митът за "бог" ви меси каква футболна звезда е ! хаха
  • 4 Факт

    1 0 Отговор
    Колумбия ги интересува бизнеса с коката, Мексико - тревата, Канада - хокея !