11 Юли, 2024 09:56 1 100 5

Роналд Куман: Разочарован съм от резултата

  • роналд куман-
  • селекционерът-
  • нидерландия-
  • евро 2024-
  • англия-
  • футбол

"Може би заслужавахме продължения, но не се случи", каза Куман

Роналд Куман: Разочарован съм от резултата - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

С тарши треньорът на националния тим по футбол на Нидерландия Роналд Куман заяви, че съставът на Англия им е създал доста проблеми в полуфиналния сблъсък от европейското първенство в Германия, завършил с поражение с 1:2 за неговия тим, предава БТА.

"Англия създаде проблеми в нашата халфова линия през първото полувреме. Ние не контролирахме играта, а те комбинираха между линиите с Белингам и Фоудън. Добавихме още един в халфовата линия след това и играта стана по-изравнена", каза Куман пред телевизия ITVSport.

"Усещах, че през последните 20 или 25 минути бяхме по-свежи, но те отбелязаха страхотен гол. Това е футболът. Може би заслужавахме продължения, но не се случи. Можем да се гордеем с нашите играчи и националния отбор, защото направихме страхотен турнир", добави селекционерът на Нидерландия.

"Разочарован съм от резултата. Мачът започна много добре за нас и вкарахме първи гол. След това имахме проблеми в халфовата линия. Уверен съм в бъдещето. Този отбор може повече и имаме още футболисти, които да бъдат използвани. Работихме добре заедно, развихме добри отношения и бяхме близо до финала. Гордея се с този тим", коментира още Куман, цитиран от официалния сайт на Европейската футболна централа (УЕФА).

Попитан за изявите на голмайстора Шави Симонс, Роналд Куман отговори: "Той игра добре. Беше опасен, вкара страхотен гол. Той винаги работи здраво. Щастлив съм, че го имам в състава, защото той ще има страхотно бъдеще."

По темата за съперника, старши треньорът на Нидерландия завърши: "Англия игра наистина добре, след като изоставаше с 0:1. Испания показва страхотен футбол, но Англия също е на финала и може би може да победи. Защо не?"


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добутаха Англия до финала съдиите

    14 1 Отговор
    Тоя второто полувреме си свиреше каквото си иска. Не дава корнери, обратни фалове. Съдиите им помогнаха срещу сърбите. Абе нещо като добутването на Аржентина. Футбола се решава вече на масата. А и направиха правила с които замазват резултатите

    Коментиран от #2

  • 2 Коко Н

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Добутаха Англия до финала съдиите":

    Напълно подкрепям мнението ви!+
  • 3 Безобразие

    8 1 Отговор
    Безобразие съдийството. И двата гола на Англия бяха нередовни
  • 4 Ти да видиш

    3 0 Отговор
    А аз от вашата игра.
  • 5 ФраДиа

    2 0 Отговор
    Много талантливи футболисти и само един голям треньор в историята на т.н . Нидерландия. Понякога талантът е толкова голям, че надхвърля посредствеността на треньорите им. В случая не се получи така.