17 Юли, 2024 19:30 1 002 6

Реал Мадрид осъди фен заради коментари във форум на медия

  • реал мадрид-
  • футбол-
  • винисиус жуниор-
  • антонио рюдигер

С помощта на разследващи той е бил установен и задържан, като ключова роля е изиграл фен на клуба, който е видял въпросните коментари и е сезирал клуба

Реал Мадрид осъди фен заради коментари във форум на медия - 1
Снимка:

Мадридски съд осъди днес на 8 месеца затвор мъж, който е отправял расистки коментари по адрес на тъмнокожите футболисти на Реал Мадрид Винисиус Жуниор и Антонио Рюдигер.

Това той е правел във форума на сайта на “Марка”, използвайки различни псевдоними. С помощта на разследващи той е бил установен и задържан, като ключова роля е изиграл фен на клуба, който е видял въпросните коментари и е сезирал клуба.

Специално за Рюдигер той го е обиждал и на религиозна тематика.

Присъдата обаче е условна и като част от изпълнението ѝ осъденият трябва да участва в антидискриминационна програма за равно третиране на правата на хората. Освен това на него му е наложена забрана да пише във форума на “Марка” за период от 20 месеца.

Това е втори случай, в който човек бива осъден заради отправени расистки коментари по адрес на футболист на “белите”.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 cтрелок

    3 3 Отговор
    "отправял расистки коментари по адрес на тъмнокожите футболисти на Реал Мадрид" -- просто много обичал да пише @ под тях
  • 3 cтрелок

    1 3 Отговор
    не обиждайте стоката !!!
  • 4 Ко речи?

    8 4 Отговор
    "Това е втори случай, в който човек бива осъден заради отправени расистки коментари по адрес на футболист на “белите”.Е как не ви е срам , да наричате отбор "белите"?Ами ако той е от черни , как смеете да ги наричате "белите"? Веднага расисткия отбор да си смени цвета!Съд и за автора на статията! Като му гледам снимката ,и той не е достатъчно кафяв!
  • 5 Буха ха

    4 1 Отговор
    Човекът просто е обърнал внимание, че някои от “белите” са черни
  • 6 фиткифакти

    4 1 Отговор
    Открита заплаха, към пишещите коментари😉