23 Юли, 2024 09:00 1 134 2

Община Русе ще сезира прокуратурата за състоянието на Градския стадион

  • футбол-
  • дунав русе-
  • община русе-
  • терен-
  • стадион-
  • градски стадион

„Драконите“ трябва да приемат Несебър на 27 юли, събота, от 20:00 часа

Община Русе ще сезира прокуратурата за състоянието на Градския стадион - 1


Петна от изгоряла от слънцето трева се появиха на Градския стадион в Русе преди първото домакинство на Дунав за сезона. Според програмата на Втора лига „драконите“ трябва да приемат Несебър на 27 юли, събота, от 20:00 часа. Русенци стартираха кампанията през уикенда с победа с 5:2 като гост на Спартак (Плевен).

„Знаем за състоянието на терена на Градския стадион. Всяка седмица имаме тренировка там. За съжаление сме играли и при по-лоши условия, но все пак се надяваме дo мача в събота Градският стадион да е по-добре. Надяваме се и с подкрепа от трибуните да затвърдим доброто начало на сезона“, коментира председателят на Управителния съвет на русенския клуб Диян Димов.

От Община Русе съобщиха в отговор на запитване на БТА, че част от причините за състоянието на терена се дължат на наследени проблеми с дренажната система отпреди това. За тях са сезирани прокуратурата и Министерството на младежта и спорта, което финансира ремонта на съоръжението преди 8 години, уточниха от местната администрация. Влияние са оказали високите температури през последния месец, както и установена авария в поливната система на игрището, която е в процес на отстраняване.

„Поддържката на настилката на стадиона е регулярен процес. Община Русе ще подготви тревното покритие на Градския стадион и ще го поддържа в подобаващ вид на един модерен терен за спортни срещи“, гласи още съобщението на местната администрация в крайдунавския град до БТА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Енчо

    1 0 Отговор
    Много е важно, вместо гербаджийските боклуци да си оправят скапания "ремонт", общината да го оправя нон-стоп с обществени средства, нали?
  • 2 никола гешев

    1 1 Отговор
    Тия са егати идиотите. Да си "кръстят" отборчето дракони. Да не сте китайци, бе? Безплатно ви давам идея за име - Щуките! Хищна дунавска риба!