24 Юли, 2024 08:40 728 1

Удинезе иска Якуб Пьотровски от Лудогорец

  • удинезе-
  • лудогорец-
  • якуб пьотровски-
  • трансфер

Двата клуба водят разговори

Удинезе иска Якуб Пьотровски от Лудогорец - 1
Снимка: БГНЕС

Якуб Пьотровски може скоро да се присъедини към Серия А. Според информация от портала Meczyki.pl, Удинезе води преговори за трансфера на полския полузащитник, който в момента играе за българския шампион Лудогорец, предава и БТА.

Причината е, че Удинезе търси нов играч на позицията дефанзивен халф. Хърватският треньор на фриуланите от Удине Коста Руняич се интересуваше от привличането на Бартош Слиш – друг полски национал, играещ на тази позиция. Но подобна сделка е невъзможно да се осъществи, тъй като този футболист наскоро премина от Легия (Варшава) в американския Атланта Юнайтед.

Също така изданието твърди, че Удинезе вече е започнал преговори с Лудогорец. Подобен трансфер би бил шанс за Пьотровски да играе на съвсем различно ниво. Досега 26-годишният футболист е играл в полската, Втора германска Бундеслига, белгийската и българската лига като дойде в Лудогорец през 2022 година. Според сайта transfermarkt.com, цената на 26-годишния централен халф е 5 милиона евро.
През миналия сезон халфът игра в 51 мача, вкара 17 гола и направи шест асистенции. Договорът му с Лудогорец е до 30 юни 2025 година.

Също така сайтът твърди, че Удинезе напълно логично се интересува от поляка, тъй като Руняич е работил в Екстракласа и познава добре играчите от тази страна. А двамата специално се засичат за кратко в Погон Шчечин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 олимпийски новини

    0 0 Отговор
    Що не пишете за изнасилената в Париж австралийска спортистка или не е много удобно.