25 Юли, 2024 23:01 1 874 8

Ботев Пловдив запази шансове след минимална загуба в Атина

  • ботев пловдив-
  • панатинайкос

Канарчетата отстъпиха с 1:2 на гръцкия гранд Панатинайкос

Панатинайкос и Ботев (Пловдив) завършиха при резултат 2:1 срещата си от втория квалификационен кръг на Лига Европа, предаде sportal.bg.

Йеремейеф (8) даде аванс за домакините, а Бакасетас (44) удвои от дузпа. Корошец (70) върна един гол за Ботев минути след появата си в игра. Олимпийският стадион в гръцката столица Антина е домакин на сблъсъка, който бе много интригуващ. В предишния кръг пловдивчани се справиха със словенския Марибор, а апетитът идва с яденето.

Ботев мечтае за успех в реванша, след който футболистите на Душан Керкез ще си гарантират два мача с нидерландския Аякс. При поражение от Панатинайкос обаче Ботев ще има още два мача в турнира Лига на Конференциите.

За Ботев единственият липсващ бе контузеният Атанас Чернев. Около 100 бултраси подкрепяха тима в днешния сблъсък.

От една наглед безобидна ситуация домакините от Гърция поведоха в резултата още в 8-ата минута. Изритана топка в предни позиции от "канарчетата" беше посрещната от Младенович. Бранителят просто върна топката в половината на Ботев, но се получи страхотно извеждащо подаване за Йеремейеф, който се освободи от последния защитник Йонай Тамм и прокара топката покрай Матвей Игонен.

В 13-ата минута ситуацията за Ботев можеше да се усложни допълнително. Манчини проби по десния фланг на атаката на Панатинайкос и подаде блестящо в зоната между вратаря и защитата на Ботев. Там Йеремейеф протегна своя крак, но стреля над вратата.

В 17-ата минута Николай Минков проби по десния фланг и видя свободния Ивелин Попов в наказателното поле на гърците. Попето, без да се замисля, стреля от движение, но не успя да нанесе добър удар по топката и тя попадна във вратаря Драговски.

Йеремейеф продължи да внася смут в защитата на Ботев. В 21-рвата минута Ваянидис центрира в наказателното поле, а нападателят пробва да стреля от движение. За радост на Матвей Игонен кълбото излезе в аут.

В 28-ата минута мощен удар на Антоан Конте от далечна дистанция не затрудни Драговски. В 36-а минута Самуел Акере получи в противниковото наказателно поле и след лек контакт с противников футболист падна на земята. Пловдивчани поискаха дузпа, но такава не бе отсъдена.

В 37-ата минута Джуричич влезе лесно в наказателното поле на Ботев, стигна до аутлинията и вдигна поглед, за да намери свой съотборник. На втора греда се бе позиционирал Вилена, който стреля, но Минков изчисти малко пред голлинията.

В 43-ата минута нова грешка на защитата на Ботев беше наказана. Този път Йонас Тамм закъсня в опита си да отнеме топката от Джуричич. Бранителят изрита нападателя, а тъй като ситуацията бе в наказателното поле, Панатинайкос получи правото да изпълни дузпа. С изпълнението се нагърби Бакасетас, чийто безпощаден удар опъна мрежата на Матвей Игонен.

В 53-ата минута Игонен се отчете с важна намеса след мощен удар да Ваянидис, насочен в долния десен ъгъл на вратата. Впоследствие Минков изчисти топката в корнер.

В 60-ата минута Панатинайкос стигна до трети гол, който беше отменен заради засада. Футболист на домакините стреля от близка дистанция, но топката се удари в Йеремейеф, който не бе в редовна позиция. Въпреки че Джуричич опъна мрежата, то попадението беше правилно отменено.

Минути след появата си в игра на мястото на Джеймс Ето'о - Ален Корошец отбеляза своето дебютно попадение за Ботев. Това се случи в 70-ата минута, в която Ален Корошец отне топката и подаде към резервата Мартин Секулич, който върна успоредно към своя колега, а новото попълнение на пловдивчани от близко разстояние до голлинията прати топката в мрежата.

В 77-ата минута ювелирно изпълнение на Джуричич завърши с удар в горната греда на Ботев.

В 85-ата минута Ботев получи дузпа. Укаки се възползва от грешно подаване между двамата централни защитници, напредна бързо и влезе в наказателното поле. Последва съприкосновение с Драговски и сигнал за 11-метров наказателен удар. ВАР веднага се намеси и главният съдия промени решението си, а това накара щабът на пловдивчани да подходи с насмешка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ботевист

    12 2 Отговор
    Трудно , трудно се играе срещу мафията! Ботев се представи достойно, срещу Панатинайкос, съдиите, VAR, изобщо срещу много хора!

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Град Козлодуй

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ботевист":

    Успех на Ботев Във Реванша и Успех като Домакин с два на един😃
    Поздрави за Журналистът от Марица Бате Юлиян Ангелов и ЧРД
  • 3 Българина вечно е жертва на заговор

    3 7 Отговор
    Каква мафия, бе младеж?! ПАО ви подари гола. Сигурно за това говориш
  • 4 Съмняващ ср

    3 4 Отговор
    Това 2:1 с този подарен гол за Ботев много намирисва
  • 5 ТОТО?

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ботевист":

    За тото мафията ли говориш? Подариха ви гол за да завършите на точен резултат.
  • 6 Факт

    3 2 Отговор
    Мача беше супер слаб...не че Панатинайкос бяха по добри но реално гола на Ботев ви беше подарък на Панатинайкос а не че Ботев направи атака...реално Ботев през второто полувреме нямаше нито една атака ..и двете и атаки им дойдоха след смешни подаръци на гръцката защита...в едната от атаките вкарахме гол ...браво..обаче при втората грешка пак трябваше да вкараме но нападателят нещо загуби раВновесие и не че вратаря Нещо го бутна просто и аз не разбрах какво направи това момче ..но за дузпа реално и дума не може да става въпрос...сега вече какво е станало първото полувреме ..каква дузпа не са отсъдили на Ботев ...било ли е дузпа или не е било не знам защото не съм гледал първото полувреме ..но за втората дузпа ..нямаше нищо ...ако Ботев иска да победи втория мач в България трябва да играе доста по настоятелно и не е зле да си оправят пасовете в предни позиции защото там губят всякаква идея кой на кого подава ..всичките им пасове отпред бяха буквално като все едно ритаха топката на слука !

    Коментиран от #7

  • 7 Истината

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Факт":

    Няма как да стане - ако тръгнат да атакуват гърците ще им вкарат поне 5. Затова разчитат на бързоногите африканчета...
    Всъщно Ботев винагине играл с този стил и е разчитал на цветнокожи - Наско Пашев преди сега африканци избягали от лъвовете...
  • 8 Цска

    1 2 Отговор
    Никакви шансове нямат.Сьс такава посредствена игра ще падат и тука.Играят на посоки и няма да стане така.Пао ще ги бие и тука запомнете не че са нещо и тия Гьрци.