1 Август, 2024 17:26 464 0

Алекс Ринс остава в Ямаха до 2026-а година

  • алекс ринс-
  • договора-
  • ямаха-
  • пилот-
  • отбор-
  • гран при

Испанецът продължи договора си

Алекс Ринс остава в Ямаха до 2026-а година - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Испанецът Алекс Ринс продължи договора си с Ямаха до края на 2026, обявиха от японския отбор и ще продължи да бъде съотборник на французина Фабио Куартаро, предава БТА.

"Опитът на Ринс се оказа изключително ценен през 2024 и е факт, че го запазихме в проекта на Ямаха за няколко години, като развитието на моторния спорт е приоритет", заявиха от японския конструктор.

28-годишният Ринс дебютира в Кралската категория в Сузуки през 2017. През 2018 той спечели първия от 18-е си подиума, като има и 6 победи. Той завърши на трето място в класирането на пилотите през 2020.

Каталунецът премина в Хонда в началото на 2023, а през 2024 се присъедини към Ямаха.

Алекс Ринс има само 8 точки през сезона, като се връща на пистата през уикенда за Гран при на Великобритания след тежкото си падане в Нидерландия в края на юни. Той е на 21-во място в шампионата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА