Last news in Fakti

12 Март, 2014 16:00 2 134 0

Григор Димитров - следващият номер едно

  • димитров-
  • българия-
  • тенис-
  • ранглиста

Българинът показва все по-добри игри

Григор Димитров - следващият номер едно - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров извървя дълъг и тежък път от началото на 2014-та година. През знаменития мач с Надал, до триумфа в Акапулко, най-добрият български тенисист затвърди мястото си в световния тенис елит. Лекотата, с която бие сервиса си, неуморимостта, с която се движи по корта, себераздаването, което го превърна в любимец на публиката в не един или два града, потвърдиха тезата отпреди години, че хасковлията ще се бори за Топ 3 в тениса. 

"На неговия талант се възхищава целият свят. Той е фаворитът на феновете, които смятат, че ще стигне върха. Българинът Григор Димитров е един от най-вълнуващите играчи в АТП тура в днешно време", така започва видеоматериалът, посветен на 22-годишния хасковлия в сайта на Асоциацията на професионалните тенисисти. АТП използва спечелването от Димитров на втората му титла от турнирите - тази в Акапулко, за да го представи по атрактивен начин на феновете на спорта. 
 
"Той вече започва да реализира своя потенциал, който е огромен", заявява бившия номер 1 в света Джим Къриър.

Бившата френска звезда Ги Форже прогнозира, че българинът има потенциал да влезе не само в топ 10 на световната ранглиста, но и в топ 5.

"За мен със сигурност може да спечели турнир от Големия шлем", казва неговият бивш треньор Патрик Муратоглу.
 
Днес Димитров се превърна в едва втория тенисист от поколението на родените през 90-те години, който вече има повече от една титла в кариерата си. 

Въпреки това Григор остава здраво стъпил на земата. Това личи както в поведението му на корта, така и извън него. Това проличава и в срещата му с тенис величието Матс Виландер. 

Но най-впечатляващото в играта на младия българин е промяната, която настъпи от прибързаността, несъобразителността до търпението, което показва днес Григор. Това възмъжаване и преход от "момчето Гришо" към осанката на уверен победител, няма как да не кореспондира и с психологическа зрялост.

Напоследък думата "търпение" излиза често от неговата уста по време на мачовете. Вероятно тя олицетворява и цялата му философия за възход, което всъщност се бележи и от не толкова гръмката, но методичната и твърда стъпка, с която напредва в световната ранглиста (в момента 16-ти).

Днес Григор загуби от силния латвиец Гулбис. Естествено, ще се появят "фенове", които ще омаловажат всичко постигнато от българина до момента. Но истинските привърженици на тениса знаят, че в близките години България ще може да се похвали с тенисист в Топ 3 на света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА