28 Август, 2024 08:30 1 731 0

Рекорд на US Open! Британски тенисист спечели най-дългия мач в историята на турнира

  • карен хачанов-
  • даниел еванс-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

Мачът завърши с резултат 7:6(6), 6(2):7, 6(4):7, 6:4, 4:6 в полза на Еванс, който се наложи след над пет часа и половина напрежение на корта

Рекорд на US Open! Британски тенисист спечели най-дългия мач в историята на турнира - 1
Снимка: БГНЕС

Руският тенисист Карен Хачанов отпадна драматично в първия кръг на US Open след изключително оспорвана битка с британския тенисист Даниел Еванс. Мачът завърши с резултат 7:6(6), 6(2):7, 6(4):7, 6:4, 4:6 в полза на Еванс, който се наложи след над пет часа и половина напрежение на корта.

Срещата бе изключително равностойна, но руснакът ще съжалява за пропуснатите си възможности, особено след като водеше с 4-0 гейма в решаващия пети сет. Този аванс обаче не успя да задържи, допускайки невероятен обрат, който му коства победата.

Хачанов демонстрира мощен сервис с 13 аса, но направи и 7 двойни грешки. Още по-притеснителен за него бе фактът, че успя да реализира само 8 от своите 23 възможности за пробив. Въпреки че имаше повече възможности за пробив от своя опонент, Хачанов не успя да ги оползотвори достатъчно ефективно.

Еванс, от своя страна, също не бе безупречен, но показа по-голяма ефективност, реализирайки 7 от 15-те си възможности за пробив. Британецът направи 12 двойни грешки, но въпреки това успя да извлече максимума от ключовите моменти в мача.

Тази епична битка продължи 5 часа и 34 минути, което я превърна в най-дългия мач в историята на Откритото първенство на САЩ. Хачанов и Еванс подобриха предишния рекорд, поставен от шведа Стефан Едберг и американеца Майкъл Чанг през 1992 г., чийто мач продължи 5 часа и 26 минути.

За Хачанов това е тежко поражение, но срещата ще бъде запомнена като една от най-драматичните и изтощителни битки в историята на тениса.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА