30 Август, 2024 23:50 1 284 1

Интер постигна успех над Аталанта

  • интер-
  • победи-
  • аталанта-
  • серия а-
  • италия-
  • футбол

Отборът на Симоне Индзаги записа категорична победа

Интер постигна успех над Аталанта - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Интер постигна категоричен успех с 4:0 над Аталанта на „Джузепе Меаца“ в мач от третия кръг на Серия А. Шампионът на Италия заема първото място във временното класиране с актив от 7 точки, докато бергамаските са 11-и с 3, пише dsport.bg.

Отборът на Симоне Индзаги излезе напред в резултата след едва три минути игра, когато Берат Джимсити си вкара автогол в опита си да пресече подаване от играч на домакините. В осмата минута Хакан Чалханоглу уцели греда с удар от пряк свободен удар.

В 10-ата минута падна и втори гол за Интер. Бенжамен Павар намери Николо Барела, който нанесе страхотен удар от границата на наказателното поле към горния ляв ъгъл и не остави никакви шансове на Марко Карнезеки – 2:0.

„Нерадзурите“ продължиха да натискат и след пропуски на Давиде Дзапакоста и Матео Ратеги в 15-ата минута се стигна до удар от близка дистанция на Маркюз Тюрам в 27-ата, който срещна десния страничен стълб на вратата на Аталанта.

Второто полувреме също започна с попадение за Интер. В 47-ата минута Тюрам се озова на точното място в точното време, за да овладее отбита топка и да я прати в левия ъгъл за 3:0. Девет минути след това французинът покачи на 4:0 с шут в долния ляв ъгъл.

В 82-рата минута Федерико Димарко отбеляза и пети гол за Интер, който обаче не бе признат заради засада. До края на мача домакините имаха още няколко положения за гол, но не успяха да ги реализират и в крайна сметка спечелиха с 4:0.

В първия мач от третия кръг в Серия А, игран по-рано през деня, Торино се наложи с 1:0 при визитата си на Венеция с попадение на Саул Коко в 86-ата минута. „Биковете“ също събраха 7 точки, докато новакът в групата е с една.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    0 0 Отговор
    Мачкааааай.