Last news in Fakti

17 Март, 2014 12:26 779 1

Red Bull обжалва наказанието на Рикардо

  • даниел рикардо-
  • формула 1-
  • обжалване-
  • red bull-
  • правила-
  • фиа-
  • разход на гориво-
  • болид

Подиумът на Рикардо щеше да е първи в кариерата му и първи, откакто е в тима на Red Bull

Red Bull обжалва наказанието на Рикардо - 1
Снимка: БТА/ AP

От Red Bull обявиха, че ще обжалват наказанието на Даниел Рикардо, който бе дисквалифициран в откриващото за сезона Гран при на Австралия заради прекалено голям разход на гориво.

24-годишният австралиец финишира втори след Нико Розберг с Mercedes, но от ФИА (Международната автомобилна федерация) взеха решение да накажат пилота. От този сезон във Формула 1 влязоха в сила нови правила, според които всеки болид е ограничен в използването на 100 килограма гориво за завършване на едно състезание без презареждане.

Според ФИА консумацията на гориво на болида на Рикардо не отговаряла на правилника, което доведе до анулиране на резултата му. Шефът на Red Bull Кристиан Хорнер не остана доволен от решението и заяви, че то ще бъде обжалвано.

„Изключително съм разочарован, както и доста изненадан. Разбира се, че ще обжалваме. Надяваме се да стане ясно, че болидът ни не е нарушил регламента. Сензорите бяха монтирани от ФИА и даваха проблеми още от началото на тестовете. Това е недоразвита и ненадеждна технология“, сподели Хорнер, цитиран от Би Би Си.

Подиумът на Рикардо щеше да е първи в кариерата му и първи, откакто е в тима на Red Bull. „Зелената революция“ обаче във Формула 1 е на път да развали празника му. Организаторите предупредиха още преди състезанието, че ще бъдат налагани наказания за тимовете, неспазващи новите правила. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rock Stenley

    0 0 Отговор
    аз им казвах, сложете момчета газова уредба а те ми викат нема проблеми е щом нема проблеми ЧЕСТИТО