Last news in Fakti

2 Април, 2014 13:28 1 441 0

Red Bull постави ултиматум на Renault за двигателя

  • red bull-
  • renault-
  • двигател

Спортният консултант на Red Bull Хелмут Марко заяви, че ако Renault не подобри ефективността на двигателя си през следващите няколко месеца, то отборът ще бъде принуден да търси нов доставчик, съобщава в. „Билд“.

„Ако не се забележат подобрения до два-три месеца, ние ще разглеждаме алтернативи за излизане от ситуацията. Ние не можем сами да добавим недостигащите конски сили на двигателя“, заяви в интервю за в. „Билд“ Хелмут Марко.

Спортният консултант на Red Bull обаче е уверен, че новият болид Red Bull RB10 по много параметри превъзхожда конкурента Mercedes W05, чийто пилоти спечелиха първите две гонки от началото на сезона. От Red Bull смятат, че това се дължи на липсата на мощност на двигателите, а не на Луис Хамилтън и Нико Росберг.

„Заедно с Toro Rosso и Renault ни работим, за да имаме прогрес. Уверен съм, че с по-мощен мотор ние отново ще бъдем лидери в шампионата, но в момента не ни достигат 80 к.с.“, отбеляза Хелмут Марко. Той посочи, че не може просто да се каже: Утре слагаме Mercedes! Болидът на Red Bull е създаден на базата на двигателите на Renault, така и на трансмисията на Renault“, припомни Хелмут Марко.

Липсата на мощност на двигателите на Renault се видя на правите отсечки на състезанието в Малайзия. Болидът на Red Bull компенсираше обаче със стабилното си поведение на висока скорост в завоите, отбелязват анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА