10 Септември, 2024 23:51 1 119 0

Нидерландия и Германия направиха равенство по между си

  • нидерландия-
  • германия-
  • равенство-
  • лигата на нациите-
  • дерби

Двубоят се игра на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам

Нидерландия и Германия направиха равенство по между си - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Отборите на Нидерландия и Германия направиха равенство 2:2 в голямото дерби на втория кръг от турнира на УЕФА - Лига на нациите. "Лалетата" откриха с гол на Тижани Райндерс (2'), но Бундестимът направи пълен обрат в края на първото полувреме с попаденията на Дениз Ундав (39') и Йошуа Кимих (45'+3), а непосредствено след почивката Дензъл Дъмфрис (51') изравни, информира sportal.bg.

Двубоят се игра на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам, а съперниците са част от елитната Лига "А" на форума.

Мачът оправда очакванията за голямо дерби и "лалетата" нанесоха удар по амбициите на гостите след по-малко от 120 секунди игра. Тижани Райндерс открадна топката в опасна близост до наказателното поле и с бясна скорост навлезе в пеналтерията, където се окача очи в очи с Тер Стеген и го прониза.

Бундестимът изобщо не се сломи и веднага тръгна в опит да върне попадението. Малко след подновяването на играта топката бе изсипана пред наказателното поле на "оранжевите, но храбро излизане на стража Барт Фербюген осуети плановете на Виртц. Малко след това Шлотербек засече центриране от корнер и демонстрира, че със съотборниците му набират все по-сериозна скорост.

Точно тогава и нидерландците отправиха предупреждение към своя съперник, че няма да се прибират и да пазят преднината си. Четвърт час след началото Дъфрис демонстрира добра ориентация около точката на дузпата, за да стигне до центриране отпряк свободен удар и топката мина на сантиметри покрай гредата. След него Симонс имаше директна среща с Тер Стеген, но този път германският страж спечели сблъсъка.

В средата на полувремето Джамал Мусиала напомни за страхотното си представяне от мача с Унгария и след като преодоля няколко бранители отправи шут, който се отклони в протегнат крак и излезе в корнер. Малко след това нанесе мощен удар, който бе спрян и избит в тъч в последния момент.

Канонадата от положения пред двете врати не спря и "лалетата" на свой ред създадоха опасност. Гакпо овладя по красив начин подаване и шутира към вратата от границата на наказателното поле, но топката беше блокирана неволно от защитник и след това изчистена в корнер.

Пропуските се изчерпаха при следващата интересна ситуация, когато домакините допуснаха фатална грешка пред вратата си и след суматоха около една изгубена топка Ундав от гостите получи шанса да стреля от средна дистанция, изравнявайки резултата.

Кошмарът стана пълен за "лалетата", когато почти веднага след гола, който допуснаха играта беше прекратена за дълго, тъй като Нейтън Аке се строполи на земята след сблъсък и му бе оказана първа медицинска помощ. Той дори не успя сам да стане и да излезе от терена, поради което трябваше да влезе носилка и да го изнесе.

При тези обстоятелства Куман се принуди да извърши първата си смяна и пусна в игра защитникът на Арсенал - Куентин Тимбер.

Новото подновяване на играта доведе и до нова фрапантна грешка в отбрана за Нидерландия, а германските футболисти отново нямаха прошка към любезните си домакини. Този път Йошуа Кимих се оказа на правилното място в правилното време и осъществи пълния обрат, с който Бундестимът се прибра на почивката в приповдигнато настроение.

След почивката нищо не се промени по отношение на неизчерпаемото желание от страна на съперниците да се докажат. Голямото преобразяване бе при играчите на Нидерландия, които явно са имали сериозен разговор на полувремето със селекционера Роналд Куман и само шест минути след началния съдийски сигнал на втората част, те вече бяха упражнили толкова сериозен пред вратата на германците, че ги принудиха да сбъркат фатално и топката стигна до Дензъл Дъмфрис, който само я добута в опразнената врата, за да възстанови равенството.

Момчетата на Нагелсман отреагираха светкавично и Хаветц достигна до центриране в наказателното поле, стреляйки в аут. Веднага след него Гравенберх припомни на гостите, че трябва да внимават и в отбрана, изпитвайки рефлекса на Тер Стеген.

След това съперниците започнаха много здрава битка, в която положенията не липсваха, но точните удариха намалявайа все повече с времето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА