12 Септември, 2024 18:23 846 1

Станислав Тодоров: Има много хора покрай клубовете, които се занимават с натиск върху съдиите

  • станислав тодоров-
  • председател-
  • съдийската комисия-
  • бфс-
  • съдиите

Новият председател на Съдийската комисия към Българския футболен съюз даде интервю

Станислав Тодоров: Има много хора покрай клубовете, които се занимават с натиск върху съдиите - 1
Снимка: БГНЕС

Новият председател на Съдийската комисия към Българския футболен съюз - Станислав Тодоров, даде интервю за Дарик радио и dsport. Той говори категорично, че няма как да се случи президент на клуб да си избере кой съдия да свири мач на отбора му.

„Не е било един клуб, има много хора покрай клубовете, които се занимават с тази работа и пречат на целия процес, който се случва във футбола. За клубове няма какво да говоря, с мен беше преди много години, споделял съм го веднага, няма да влизам в подробности. Искам ако има такъв натиск, такова обаждане, да споделят. Може да е от някой колега, от някой клуб. Аз ще го изнеса това нещо като информация“, заяви Станислав Тодоров.

„Имало е и случаи с клубове от Първа лига. Разбира се, има ли нещо такова, ще уведомим президента, ще вземем мерки срещу такъв тип поведение. И във Втора, и в Трета лига ако има, трябва да се спре. Не мога да кажа точно какво казват, заплашвали са ме мен, много пъти съм ходил да давам информация, заплашван съм и със семейството, не ми е попречило да си продължа кариерата докрай. Със сигурност съм се замислял да се оттегля, но в крайна сметка сме съдии на терена, трябва да имаме здрава психика и здрав характер, не трябва да се отказваме от това, а да си вършим нашата работа“, разкри още той.

„Няма как да стене, казвам ви“, категорично отговори Станислав Тодоров на въпрос какво ще отговори, ако някой клуб пожелае даден съдия да му свири мач.

„Това беше преди много време, бях млад съдия, прохождах тепърва, в момента нямаме такъв случай, няма такава ситуация“, сподели Тодоров за стачка на съдиите заради оказан натиск в мутренските години – „Не съм бил свидетел, знам, че имаше и много посегателства върху съдиите тогава, беше предприета и такава мярка, сега няма нищо такова.“


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хмм

    3 0 Отговор
    как няма да има натиск ? вие сте безобразно некадърни и нечестни