Last news in Fakti

20 Март, 2014 17:20 1 329 2

Котоошу прекрати кариерата си

  • сумо-
  • кариера-
  • котоошу-
  • калоян махлянов

Първият европеец, спечелил Купата на императора, се оттегля на 31-годишна възраст

Котоошу прекрати кариерата си - 1
Снимка: Уикипедия

Българският сумист Калоян Махлянов-Котоошу обяви края на своята кариера. Първият европеец, спечелил Купата на императора, се оттегля на 31-годишна възраст.

Гигантът от Джулюница обяви решението си на пресконференция в Осака, където се провежда големият пролетен турнир „Хару башьо".

„Достигнах физическия и психическия си предел. Напоследък имах толкова много контузии, но няма за какво да съжалявам, защото дадох всичко от себе си в последните 12 години. Щастлив съм, че имах възможността да съм сумист", заяви Котоошу, цитиран от CTVnews.

Котоошу планира да започне треньорска кариера в Япония. Сумистът, който се оттегля след 537 победи и 337 загуби, наскоро се отказа от българското си гражданство и прие фамилията на съпругата си, за да може да практикува треньорската професия в страната на изгряващото слънце.

Сумистът все още няма лиценз за треньор “ояката", но като бивш „одзеки" може да работи като наставник в течение на три години след приключване на кариерата си на борец, като в този период ще запази прозвището си Котоошу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ НЕ МУ ВЪРВЕШЕ
    НО ВСЕКИ ЗНАЕ СЕБЕ СИ
  • 2 Слонобикотръбозъб

    0 0 Отговор
    Тежка контузия на рамото имаше от доста време.Все пак много постигна и японците го боготворят.Поклон.