15 Септември, 2024 18:24 559 0

Арсенал взе дербито на северен Лондон

  • арсенал-
  • лондон-
  • дербито-
  • тотнъм-
  • англия

Артилеристите победиха Тотнъм

Арсенал взе дербито на северен Лондон  - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Отборът на Арсенал постигна ценна победа срещу Тотнъм с 1:0 на стадиона му в дербито между двата тима от Северен Лондон. Поредното попадение за "артилеристите" вкара защитникът Габриел Магаляеш с глава в средата на второто полувреме. Това бе трета поредна победа на Арсенал над големия му съперник на собствения му стадион, а мениджърът Микел Артета стана първият в историята, постигнал това, предаде БТА.

Първата част започна с натиск на домакините от Тотнъм, като в шестата минута вратарят на Арсенал Давид Рая спаси удар на Деян Кулушевски. В 19-ата минута "артилеристите" поискаха дузпа за игра с ръка на Ромеро в наказателното поле на "щпорите", но такава не беше отсъдена.

В 27-ата минута Доминик Соланке от Тотнъм стреля с глава покрай левия стълб на вратата. Домакините имаха претенции в края на частта за червен картон за Юриан Тимбер от Арсенал, но след преглед със системата за видео асистенция на съдиите (ВАР) бе потвърдено решението за жълт картон.

В 64-ата минута Букайо Сака изпълни корнер за Арсенал, а Габриел Магаляеш си помогна с ръце, за да се освободи от Ромеро, а след това от малкото наказателно поле с глава заби мощно топката в мрежата - 0:1.

Тотнъм се опита да се върне в мача, но стигна само до положение на Кулушевски в добавеното време, но шутът на шведския национал мина над напречната греда.

Арсенал излезе на второ място във временното класиране, на две точки зад лидера Манчестър Сити. Тотнъм остана на 13-а позиция само с 4 точки.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА