22 Септември, 2024 19:51 533 2

Футболен абсурд: според БФС в България няма хора, които да се грижат за тревното покритие на стадионите

  • бфс-
  • андрей петров-
  • стадиони-
  • абсурд-
  • тревно покритие-
  • трева-
  • озеленяване-
  • гонзо-
  • футбол

Проблемът с поддръжката на тревното покритие сме го идентифицирали отдавна, заяви новият изпълнителен директор на БФС

Футболен абсурд: според БФС в България няма хора, които да се грижат за тревното покритие на стадионите - 1
Снимка: БГНЕС

Новият изпълнителен директор на БФС заяви, че няма квалифициран персонал, който да поддържа терените у нас. Футболният съюз "ще се опита да вкара хора от Западна Европа да направят обучения на клубовете и общините".

Новият изпълнителен директор на Българския футболен съюз Андрей Петров бе специален гост в студиото на „Арена спорт“ по БНТ. Той сподели, че навлизането в новата му длъжност не е шок за него, тъй като през последните години е натрупал достатъчно опит.

„Работих активно с г-н Борислав Попов през последните 6-7 години, така че навлизането ми в новата длъжност не е шок за мен. Уча се в движение. Взимам съвети от г-н Георги Иванов. Аз съм комуникативен човек, опитвам се да общувам с всички колеги и да получавам обратна връзка от тях, за да работя още по-добре“, коментира Петров, който ще влезе в длъжност официално от 1 октомври.

„Познавам системата добре, работил съм на много различни позиции. От моя гледна точка е положително, но винаги имам едно на ум. Седейки само в тази система не познавам външния свят. Сега трябва да общувам с максимален брой хора, които са извън системата. За да разбера тяхното мнение по наболели въпроси. Комуникация с клубовете ще бъде приоритет. Трябва да общуваме с всички клубове, от професионалните до регионалните структури. Аматьорските и детските клубове също. Феновете и медиите също са заинтересована страна, нашето желание е да си общуваме с всички по веригата“, каза Петров.

Новият изпълнителен директор коментира и темата с пренасочването на Вечното дерби между Левски и ЦСКА.

„Не съм много запознат с казуса, защото тогава изпълнявах друга длъжност в БФС. Това показва, че имаме сериозен инфраструктурен проблем. В София имаме един стадион, който може да приеме Левски – ЦСКА. В дадения случай заради концерт не можеше да се проведе мачът. За мен това беше най-правилното решение - мачът да се измести и да се проведе с привърженици. От тук нататък този случай трябва да ни бъде обица на ухото“, каза Петров.

Новият директор коментира и представянето на националния отбор по футбол в Лига на нациите, както и претенциите на Северна Ирландия за състоянието на тревното покритие на голяма част от стадионите у нас.

„Проблемът с поддръжката на тревното покритие сме го идентифицирали отдавна. Стигнахме до извода, че няма квалифициран персонал, който да поддържа терените. В Западна Европа има агрономи по специалност „Озеленяване“, които са назначени в отборите и отговарят за терените. Не знам дали в България въобще има такива хора. Ще се опитаме да вкараме хора от Западна Европа да направят обучения на клубовете и общините, защото до голяма степен общините са собственици на стадионите. Проблемът стана повсеместен“, коментира Петров.

Относно новото лице на националния отбор, Петров каза следното: „Селекционерът Илиан Илиев се справя добре, има емоция, положителна енергия в отбора. Показателно е, че стадионът в Пловдив беше пълен за двубоя със Северна Ирландия. Дано на следващия мач да бъде напълно разпродаден целия стадион. Колективът трябва да е водещ, това важи за всяко едно ниво в нашата държава, не само във футбола. Малко сме индивидуалисти българите, ако говорим повече за обединение, не само по празници, ще ни се получат по-добре нещата“, категоричен е Петров.

Той е категоричен, че в БФС има добър колектив. Петров сподели също, че работи отлично с президента на централата Георги Иванов. „Мисля, че има отличен колектив. С някои от колегите работим от години заедно, сега имаме и нови колеги, които идват от корпоративния свят. Желанието ни е да превърнем БФС в бизнес организация. За мен спортът в България не е бизнес. С г-н Георги Иванов работя изключително лесно. Той е изключително опитен, той познава българския футбола и системата. За мен е удоволствие да работя с него. Имаме добра комуникация и научвам много неща от него“, заяви Петров.

Новият изпълнителен директор сподели и мнението си за възможността за налагане на повече млади български футболисти в родния футбол. „Тепърва ще стартираме комуникация с професионалните клубове за начина, по който се развива и управляват професионалните клубовете. Едно от желанията на г-н Георги Иванов при е професионалната лига да администрира първенството. Работим по развитието на футбола на регионално ниво. Трябва да създадем условия да подготвим качествени млади футболисти, които да бъдат готови за мъжкия футбол. Но как се чувства един млад състезател, до 21 г. примерно, ако трябва да е на терена задължително. Той как се чувства, дали играе заради качествата си или заради подобно правило. Сложно е“, каза Петров.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гонзовица

    2 0 Отговор
    А бе на кой треададу, че да напишете нещо за мене? Забравихте ме май
  • 2 Миризлив пор

    0 0 Отговор
    За да имаш качествено тревно покритие ти трябва човек който знае как се прави, после трябва да го слушаш какво и как трябва да се прави а не да му крещиш че било скъпо, да измисли нещо по евтино и да му даваш акъл как да пести вода! И тук си има агрономи които знаят и могат да вършат тази работа, просто не им се позволява и не им се плаща.