28 Септември, 2024 11:45 381 1

На музика от "Игра на тронове" и "Бийтълс" залага Саша Фейгин в новата си програма

  • александра-
  • фейгин-
  • фигурно пързаляне-
  • турнир-
  • казахстан

Българката ще участва в мемориалния турнир в памет на фигуриста Денис Тен в Казахстан

На музика от "Игра на тронове" и "Бийтълс" залага Саша Фейгин в новата си програма  - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Най-добрата българска фигуристка Александра Фейгин ще участва в първото си състезание за новия сезон в края на седмицата. Българката ще стартира в мемориалния турнир в памет на фигуриста Денис Тен в Астана (Казахстан).

Това ще бъде първата надпревара, в която състезателката на Ина и на Андрей Лутай ще покаже новите си програми, поставени от хореограф номер 1 в света за миналата година Беноа Ришо. Съчетанията ѝ бяха направени по време на едномесечен лагер, който Фейгин проведе с Ришо във Франция.

"Тази година ще има невероятни резултати от съвместната им работа, защото си паснаха и в симбиоза направиха изключителни съчетания. Смятам, че напредъкът ѝ ще бъде огромен. Кратката програма е на музика от филма "Игра на тронове" и ще влезе в образа на огъня. Волната програма е по музика на "Бийтълс". Много различно ще бъде, защото в него сме съчетали 5-6 парчета. За мен и двете програми се получиха много, много интересни. С нетърпение очаквам да видя какво ни предстои този сезон. С големи надежди съм. Ришо много хареса да работи с нея. Той каза, че владението на техниката ѝ, изобщо на уменията ѝ със кънката са на изключително високо ниво", каза за БНР Ина Лутай, личен треньор на Александра Фейгин.

Сезонът на фигуристката ще бъде изключително важен, защото е предолимпийски, а на Световното първенство в Бостън догодина ще се раздават и квотите за олимпийските игри през 2026 година в Италия.

Костюмът за волната ѝ програма ще бъде дело на дизайнерка, която работи с Беноа Ришо.

Ина Лутай даде оценка и за представянето на танцовата двойка, където партньор на дъщеря ѝ Силвия е Глеб Ряскин. Двамата направиха дебют на международния лед и се класираха на 17-о място в турнира от сериите Гран При в Анкара (Турция). "Много добро представяне. Изобщо не очаквах, че ще са готови да се явят на Гран при серия, защото това е най-престижният турнир за юноши и девойки. Те успяха и смятам, че доста достойно се представиха“, завърши Ина Лутай.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червената шапчица

    0 0 Отговор
    Фейгин и Калеин са братовчедки на Вигенин...