1 Октомври, 2024 07:33 600 10

Георги Иванов и премиерът Димитър Главчев ще обсъждат възможността държавата да помогне за футболните терени

  • георги иванов-
  • гонзо-
  • премиера-
  • главчев-
  • терени-
  • бфс-
  • среща-
  • стадиони

Срещата ще се проведе до края на седмицата

Георги Иванов и премиерът Димитър Главчев ще обсъждат възможността държавата да помогне за футболните терени - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов - Гонзо даде ексклузивно интервю пред "Фокус". В него той разкри за среща с премиера Димитър Главчев, на която да се обсъжда как да се помогне на клубовете за оправяне на терените.

"До края на седмицата ще имаме среща с министър-председателя Главчев, с който ще се опитаме да видим как и дали през Министерски съвет може да помогнем по някакъв начин на клубовете, да отпуснат средства, с които примерно декември месец да можем да оправим тези терени, които не са в добро състояние. Ние това можем да инициираме.

В момента няма решение, защото няма как ние да оставим някой терен примерно 20 дена или 1 месец да не се използва, за да може да се оправи самата трева. Решението какво е: да спрем първенството за един месец да оправим терените? Сега, самите клубове и президентите на клубовете трябва да разберат, че тревното покритие е жив организъм, това не е като да има някаква поляна, която там тревата си расте, тук за това нещо трябва да се полагат грижи, много грижи.

Трябва си торене, това е поливане, това са валиране, косене и всички тези процеси се правят в определено време по определени начини. Така че да, слушам много неща, които казват, критикуват Футболния съюз, пък той няма никаква вина. Проблемът какъв е? Имаме 16 отбора в Първа лига, има 3 отбора, които нямат терен. Това са "Крумовград“, това са "Септември“, това са ЦСКА. Имаме лицензирани някои терени, но ние не можем да местим 3 отбора да играят на един терен, защото след 20 дена, другият терен и той не става за нищо. Така че имаме нужда от инфраструктура - футболът, защото е най-масовият, най-популярният и най-гледаният спорт. И в крайна сметка, ако не ни помогне държавата, ние решение нямаме. Защото във Футболния съюз първо, няма такива финанси, няма такива ангажименти да прави стадиони на отборите. Затова казвам, че ще се опитаме през държавата, през Министерството на спорта, през всички институции, с които можем да направим, ние ще направим срещи, за да искаме по това подобрение финанси. Футболният съюз, заедно със Северна Македония, са двете федерации, които не са финансирани по никакъв начин от държавата", каза Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРУЗЗ 200 Г нУС

    2 1 Отговор
    ГОФНИО УВИСНАЛААТ ДХУКА КАТО А ББЕСХКИ КлИ...ОР.... пъЛЕн Пу МИАр
  • 2 Оги

    5 0 Отговор
    Защо просто мафиотите, притежаващи футболните клубове в БГ с цел перачница на пари, не си оправят игрищата?
  • 3 Ташо

    3 2 Отговор
    Време е и държавата да даде една заслужена пенсия на този изявен бивш наш звезден футболист+ прославил България и физически , и интелектуално в международен аспект.
  • 4 Новичок

    2 1 Отговор
    Главчев ??? Нали е служебен и като такъв прави избори а не стадиони.!!! Гонзо "Вятър те вее на бял Кон"
  • 5 Боко

    3 2 Отговор
    Какви стадиони бе, Гонзо?! Всички пари трябва да се дават на Украйна
  • 6 Хасковски каунь

    1 1 Отговор
    Бягай при Боко!
  • 7 факуса

    2 0 Отговор
    абе наглеци кат нямате пари що са ви космически заплатите,що все от "лошият"собственик искате,що не искате от дерибеите дет окрадоха всичко
  • 8 Хасковски каунь

    2 1 Отговор
    Какви пари бе Йофчо! Българско вътрешно първенство от небългари. МАФИЯ! Затова те поставиха за шеф.
    Нито един български лев за българския футбол!!
  • 9 Кривчо

    2 1 Отговор
    В Англия, Испания, Германия държавата не подпомага отборите с парите на данъкоплатците! Там има футбол и стадионите са пълни а тук по 200-300 души алитки ги посещават!
    Не искам да храните търтей,
  • 10 666

    2 0 Отговор
    То щото всичко е наред на тая територия, че хукнаха да оправят футболните терени.ОТВРАТ