9 Октомври, 2024 08:54 681 6

Левски води преговори с две компании за стадиона

  • левски-
  • преговори-
  • компании-
  • стадион-
  • мило борисов-
  • наско сираков

Един от двигателите за това е новият член на надзорния съвет на клуба Мило Борисов

Левски води преговори с две компании за стадиона - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Левски се е заело много сериозно с казуса за цялостната реконструкция на стадион „Георги Аспарухов“. Ръцете на сините бяха развързани през миналия месец.

На 20 септември министерският съвет прие решение, по предложение на областния управител на област София Стефан Арсов, за безвъзмездното прехвърляне на стадион „Георги Аспарухов“ и комплекс „Герена“ на Столична община. Решението на служебното правителство бе във връзка с направено искане от кмета на Столична община – г-н Васил Терзиев и Председателя на СОС г-н Цветомир Петров, и решение на Столичния общински съвет, с което се дава съгласие общината да придобие безвъзмездно правото на собственост върху имотите. Сега сините ще могат да ги вземат за дългосрочно ползване срещу инвестиция в тях.

Един от двигателите за това Левски да се сдобие с модерно съоръжение е новият член на надзорния съвет на клуба Мило Борисов. Собственикът на генералния спонсор на сините дори вече преговори с 2 компании, които са готови да помогнат с инвестицията, строежа, а след това и менажирането на новия стадион, пише „Тема Спорт“.

От „Герена“ обаче засега избягват да коментират темата. На 21 септември мажоритарният собственик Наско Сираков пусна изявление. В част от него пишеше: „Ние, като мениджмънт, сме задължени да направим всичко необходимо, за да бъде реализиран най-мащабният, в цялата история на клуба, проект, а именно: изграждането на изцяло ново, модерно и най-вече икономически смислено съоръжение, което да работи за Левски. Реализирането му е ключов в програмата ни приоритет, който премина през извършването на детайлни проучвания относно бъдещата му икономическа и социална ефективност“.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раева крадла

    7 2 Отговор
    колко народ без хляб съм оставила

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 динамо Подуене

    5 2 Отговор
    "Видяла жабата, че ковът вола и тя си вдигнала крака"
  • 4 Левски 1914

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "раева крадла":

    Ганчев, Ганчев остави много малки деца и пенсионери гладни като ФАЛИРА цска и ощетиха държавата с милиони левове.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 ЦСКА София

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Левски 1914":

    В момента ЦСКА е отлично финансово и е само въпрос на време да направи супер отбор,паралелно с това вече започна и строежа на стадиона с лични средства на собствениците,подчертавам Лични.Голтаците от Герена с какви пари искат да правят стадион,когато наглярите още даже не си изплатили строежа на сектор А,преди 10 години вече.Подозирам,че ще искат държавата да им го построи безплатно,а после само да консумират благинките от него.Сините комуняги в целия им блясък.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.