12 Октомври, 2024 17:00 673 0

Лукас Подолски се сбогува с футбола пред 50 000 души

  • лукас подолски-
  • бенефис-
  • футбол

Бенефисът на 39-годишния нападател в Кьолн беше като копие на прощалния мач на Христо Стоичков през 2016 година

Лукас Подолски се сбогува с футбола пред 50 000 души - 1
Снимка: Facebook

Още един голям футболист се сбогува с футбола - световният шампион с Германия от 2014 г. - Лукас Подолски. Бенефисът на 39-годишния нападател в Кьолн беше като копие на прощалния мач на Христо Стоичков през 2016 година - с проливен дъжд, сълзи и 50 000 души на трибуните на стадион „Райн Енерги“, колкото имаше и на садион „Васил Левски“ преди 8 г.

„Един играч от световна класа слиза от сцената“, изкрещя дикторът на стадиона. А бандата „Брингс“ запя хита „Кьонското момче“. В този момент Подолски вече не можеше да сдържа сълзите си. В последните пет минути за неговия отбор игра 16-годишният му син Луис.

Звездният отбор, събран от нападателя, беше воден от неговите бивши треньори Йоаким Льов, Ханзи Флик и Андреас Кьопке. И тримата бяха в щаба при най-големия успех на Подолски – световната титла през 2014 година в Бразилия.

Подолски, който е носил екипите на Байерн Мюнхен, Арсенал, Интер и Галатасарай, играе за полския Горник Забже от 2021 г. Сред големите имена, които взеха участие в срещата, личаха имената на Мануел Нойер, Матс Хумелс и Пер Мертезакер.

Мачът противопостави "Отбора на Полди" и сборен отбор с някои от най-добрите играчи на Кьолн от близкото минало. Нападателят игра по едно полувреме и за двата отбора, като именно той откри резултата за "Отбора на Полди", който се оттегли на почивката с разгромното 5:0. През втората част Лукас се отчете с гол и асистенция за сборния тим на Кьолн. В крайна сметка срещата завърши 5:3 за "Отбора на Полди".

Подолски ще сложи официално край на кариерата си след края на настоящия сезон, а след това ще се завърне да работи в Кьолн, но все още не се знае на какъв пост.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА