13 Октомври, 2024 16:16 703 0

Яник Синер победи Джокович и триумфира с титлата в Шанхай

  • яник синер-
  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • шанхай

С този успех италианецът завоюва своята 17-та титла в ATP Тура и стана първият тенисист от 2018 г. насам

Яник Синер победи Джокович и триумфира с титлата в Шанхай - 1

Яник Синер демонстрира изключително представяне в Шанхай, като спечели титлата след убедителна победа над Новак Джокович. Световният номер едно не остави съмнение в своето превъзходство и триумфира в този сблъсък между най-добрия тенисист в света в момента и легендарния играч, за който мнозина твърдят, че е най-великият в историята на тениса.

С този успех италианецът завоюва своята 17-та титла в ATP Тура и стана първият тенисист от 2018 г. насам, който печели три Мастърс трофея в един и същи сезон, постижение, което преди него бе реализирано от Рафаел Надал.

Джокович, който се борeше за юбилейна титла номер 100 в кариерата си, започна мача с амбиции и изглеждаше способен да постигне това, но Синер ставаше все по-добър с всяка изминала минута на корта. Италианецът заслужено спечели мача с резултат 7:6(4) 6:3 след 1 час и 38 минути игра.

С тази победа, Синер затвърди позицията си на един от най-добрите тенисисти в света и показва, че бъдещето на тениса е в ръцете на младите таланти.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА