20 Октомври, 2024 10:49 598 4

Синер надви Алкарас и спечели демонстративния турнир в Саудитска Арабия

  • яник синер-
  • карлос алкарас-
  • саудитска арабия-
  • тенис

Италианецът Синер и испанецът Алкарас спечелиха по два турнира от Големия шлем през тази година

Синер надви Алкарас и спечели демонстративния турнир в Саудитска Арабия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Водачът в световната ранглиста по тенис при мъжете Яник Синер (Италия) спечели приза от 6 милиона долара на демонстративния турнир по "Шестте крале на Шлема" в Рияд, Саудитска Арабия, предаде БТА.

Синер победи във финала Карлос Алкарас (Испания) с 6:7(5), 6:3, 6:3 за два часа и 21 минути игра, след като малко по-рано сърбинът Новак Джокович надигра испанеца Рафаел Надал с 6:2, 7:6(5) в мача за трето място.

Алкарас навакса изоставане от 1:4 в първия сет, изравни за 6:6 и се наложи със 7:5 точки в тайбрека. Във втория сет испанецът пак стигна до равенство 3:3, след като отстъпваше с 1:3, но последваха три поредни гейма за Синер, а един пробив бе достатъчен за италианеца в третия сет, за да стигне до крайния успех.

Съперничеството между Синер и Алкарас изважда най-доброто и от двамата, смята италианският тенисист и добави, че се надява то да продължи дълго. "Сутринта се събудих, опитвайки се да измисля начини как да го победя. Този вид съперничество, този тип мачове винаги ни тласкат към 100%на възможностите ни", коментира Яник Синер в интервюто си след мача.

"Надявам се, че това съперничество ще продължи възможно най-дълго. Но има толкова много други страхотни играчи, които могат да се намесят... Нека видим какво предстои в бъдеще", каза още 23-годишният тенисист.

Италианецът Синер и испанецът Алкарас спечелиха по два турнира от Големия шлем през тази година, като Алкарас победи Синер в оспорвани двубои на полуфинала на "Ролан Гарос" и на финала на турнира в Китай. Те са играли един срещу друг 10 пъти в на ниво ATP, като 21-годишният испанец е спечелил шест мача, включително последните три. "Ще направя всичко, за да може това съперничество да става все по-добро и по-добро... Щастлив съм да споделя корта с него", каза четирикратният победител в турнирите от Големия шлем Карлос Алкарас.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Азззззззз

    5 0 Отговор
    Зобаното си е зобано.
  • 2 Стършел

    0 0 Отговор
    Синер или Белото?
  • 3 9689

    1 0 Отговор
    С наркотици към победа.
  • 4 майстор

    0 0 Отговор
    Алкатрас просто е изпуснал победата. Младо е момчето,успехите му тепърва предстоят.