16 Октомври, 2024 04:47 1 207 26

Илиан Илиев след погрома в Белфаст: Грешките на играчите са и мои, загубата изтри всичко дотук

  • илиан илиев-
  • футбол-
  • северна ирландия

Следващите два мача са решаващи за бъдещето ми, заяви националният селекционер

Илиан Илиев след погрома в Белфаст: Грешките на играчите са и мои, загубата изтри всичко дотук - 1
Снимка: YouTube

Селекционерът на България Илиан Илиев пое отговорност за тежкото поражение от Северна Ирландия с 0:5 в Лигата на Нациите, предаде БНТ.

Той каза, че грешките на играчите са и негови грешки. Също така смята, че последните два мача - с Люксембург и Беларус в средата на ноември ще бъдат решаващи за бъдещето му на поста треньор на представителния тим на страната.

"Акцентът преди мача беше, че трябва да отговорим на агресията на домакините, но не го направихме и видяхте какво се получи. Ние като треньори не сме успели да ги убедим. Атмосферата, която се създава тук, и ако не сме на нивото на домакините подсказа, че ще последва това, което се случи. Това е моя вина, че не сме успели".

"Всичко, което се случи до днес, беше изтрито от тази загуба - това, че имахме девет мача без поражение. Не, не е приземяване, колкото е......не знам, трудно ми е да намеря думата. Тежка е загубата и то заради моменти, в които домакините нямаха идея как да се случат нещата им. А ние ги улесняваме. И то при тази атмосфера, първите два гола бяха леки и решаващи. Цялата вина е в треньорския щаб, че не активизирахме футболистите, за да знаят какво ги чака. Всеки отбор, който тук допусне леки голове, може да стигне до такава загуба".

"Аз не искам да се деля от отбора. Ние трябва да направим реакция на целия отбор. Аз съм най-виновен за това което се случи. Следващите два мача ще бъдат най-решаващи за това, което ще се случи с мене за бъдещето ми като национален треньор", каза още Илиев пред българските медии в Белфаст.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отратително

    16 0 Отговор
    Не си виновен ти. Неможе да поемеш отговорноста заради хайлази. Вината ти е, че не хвъли оставката още след мача с Люксембург. Същата пародия на футболисти, които се разхождат из игрището. Може би ще трябва да припомним думите на Хрито Бонев: "Толкоз могат момчетата"
  • 2 Джоко

    15 0 Отговор
    Нашите защитници все едно играеха с патерици и ботуши- срамна работа!
  • 3 Тези

    21 0 Отговор
    Много трудно.Първо се играе с акъл и второ нямат елементарни умения.Не могат да спират,да си подават и да шутират на скорост.Това се учи от малък но с такива трости треньори бивши фузболисти учили до 8 клас и псуващи като хамали не става.

    Коментиран от #4

  • 4 Левски 1914

    19 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тези":

    Футбола го съсипаха Борисов, Домусчиев и Ганчев!
  • 5 Хайку

    13 0 Отговор
    Поплювко, оставка
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Йеронимус БОШ

    8 0 Отговор
    Аз пък мисля , че отбора ни е добър , защото допусна САМО 5 гола в този мач !
  • 8 ЗЕЛЕН чук или ЗЕЛЕНЧУК

    4 2 Отговор
    Все пак беше време да се разбере , че това са възможностите на нашия отбор !
    Как да искаме повече от тях , като ТОЛКОВА МОГАТ !?
    Може ли да полетиш , като ти липсват крила ?
  • 9 Смешници

    7 0 Отговор
    Поемат отговорност защото , знаят че няма последствия! Нали са приятелчета с Гонзо!Ще се черпят по едно и ще продължат напред!
  • 10 баба ЯГА

    7 0 Отговор
    Трябва да прием фактите.
    Още мача с ГИГАНТИТЕ от Люксембург го показа. И тези измъчени равенства с късмет.
    Сега , щом ни срещна малко по-читав отбор и се получи разгром !
    Нека приемем , че това е РЕАЛНОСТТА ! Това е.
  • 11 мухата ЦЕЦЕ

    6 0 Отговор
    Какъв ли би бил резултата , ако срещнам някой НАИСТИНА ДОБЪР ОТБОР ?
    Не ми се мисли !
  • 12 Порно

    6 0 Отговор
    Пак че имаше късмет да не стане отличник
  • 13 Олят О тялО

    5 0 Отговор
    Сега е добре да се оповести какви пари получават тези момчета ! Сигурно по 20-30-40 000 на месец.
    Ами то всеки друг случаен човек би играл така , за толкова пари при това !
  • 14 Евхаристия

    8 0 Отговор
    Сега ще има ли извинения от действащите лица ? Или всеки ще се качи в скъпата си кола , ще се прибере в луксозния си дом , ще прегърне красивата си приятелка-манекенка и ще рони сълзи , че са им вкарали само 5 гола ?
  • 15 БеГемот

    6 0 Отговор
    Е нали вчера беше непобедения Илиан Илиев ....а ква стана тя ....утре как ще го определите ...сещам се няколко определения ....ама хайде....
  • 16 Динев

    8 0 Отговор
    КОЙТО И ДА БЪДЕ ТРЕНЬОР НА НАЦИОНАЛИТЕ С ТАЗИ БАВНА ИГРА И НЕТОЧНИ ПАСОВЕ НЯМА ДА ИМА УСПЕХИ. Младите футболисти на Северна Ирландия се превърнаха във звезди със бърза силова игра. Така създават много положения и бързо стигат до противниковата врата. Отбора ни се отърва само с пет гола.
  • 17 Назъров

    5 0 Отговор
    Много големи отбори задържат топката. Но с един точен пас стигат до голови положение. Освен това бързо си подават топката така изморяват и изнервят противника и той започва да греши. Не трябва да се движат като охлюви а да са бързи като зайци.
  • 18 Дрифт

    6 0 Отговор
    Затваряне на бг футбол задължително.
  • 19 Слави

    4 0 Отговор
    Ако се разходят из балоните ще сглобят със сигурност по-добър отбор от сегашния. Тренера е супер, той ще изяде сега попарта от предходните лапачи.
  • 20 ясно е

    7 0 Отговор
    Нашата група е най-слабата!А ние?!-най-слаби....
  • 21 Опааа

    5 1 Отговор
    Тихо тихо - Илиан Прайса говори.
  • 22 Началник цех

    6 0 Отговор
    При положение, че отбора ти не е отправил нито един удар към вратата на противника, Значи си некадърник и трябва да се ометеш на мига. Това е все едно, да работиш в материалното производство и да не изработиш нито един детайл. Заплата ли заслужаваш тогава или шут, една педя под кръста.
  • 23 Нотев

    5 0 Отговор
    Футболистите ни не наблягат на физическата си подготовка защото ги интересуват само големите заплати. По това си приличат с омразните корумпирани политици.
  • 24 Цветанов

    4 0 Отговор
    Не само Националите, но и футболистите в първенството не наблягат на физическата тренировка. През шейсетте години когато Аякс въведоха силовия футбол, играеха най зрелищния и красив футбол. Тогава побеждаваха съперниците си със много големи резултати. Сега навсякъде по света играят силов футбол. Но българските футболисти се разхождат по терена и рушат играта на съперниците вместо да се разтичат повече. Така лесно си изкарват картоните и неуспеха е сигурен.
  • 25 Венци

    1 0 Отговор
    Имаме качествени треньори, но трябва да наблягат най много на физическата издръжливост. Когато играеше Кроиф в Аякс всички от отбора бягаха на ден над 20 километра. Тогава бяха най великия отбор в света.
  • 26 НАЧЕВ

    1 0 Отговор
    Освен добра физическа подготовка, трябва футболистите да се научат да играят поне на два поста включително и на вратата. Защото по някога се налога полеви играч да бъде и вратар. Вратарите трябва често да си бият дузпи по между си. Така ще свикнат освен да спасяват дузпи и да могат да ги изпълняват. Който не уцели вратата сам да си донася топката за изпълнение. Загубилия вратар да обиколи стадиона за време.