16 Октомври, 2024 08:59 734 5

Аржентина попиля от бой Боливия, Меси с хеттрик

  • футбол-
  • лионел меси-
  • аржентина-
  • боливия

Рециталът на Лионел бе допълнен и с две асистенции

Аржентина попиля от бой Боливия, Меси с хеттрик - 1

Световният шампион Аржентина попиля от бой на своя земя Боливия с 6:0 в квалификация от зона КОНМЕБОЛ по пътя към Мондиал 2026. Голямата звезда Лионел Меси избухна с хеттрик. Рециталът на гения бе допълнен и с две асистенции. По един гол добавиха Лаутаро Мартинес, Хулиан Алварес и Тиаго Алмада.

Така аржентинците излязоха от негативната серия от два мача без победа след загуба от Колумбия и равенство с Венецуела пак в световни квалификации.

За първи път в своята кариера Меси регистрира няколко голове (три) и асистенции (две) в един мач. Хеттрикът пък е негов десети с фланелката на Аржентина. Така 37-годишният ветеран изравни Кристиано Роналдо (Португалия) по брой хеттрикове на ниво националния отбори.

Претъпканите трибуни на „Естадио Монументал“ в Буенос Айрес изригнаха още в 19-ата минута, когато Меси се възползва от грешка на защитника Марсело Суарес, за да открие резултата.

Аржентина попиля от бой Боливия, Меси с хеттрик

В 43-ата минута Лео центрира и Лаутаро Мартинес заби отблизо втория гол. В 45-ата минута пак Меси асистира. От прекрасния му пас майсторски се възползва Хулиан Алварес за 3:0.

Аржентина контролираше мача и през второто полувреме, когато резервата Тиаго Алмада направи 4:0. Играчът на бразилския Ботафого получи удобен пас от Науел Молина в 70-ата минута.

В края Меси се развихри за пореден път, забивайки нови два гола.

Победителят от Копа Америка Аржентина оглавява класирането с 22 точки. Втори с три точки по-малко е Колумбия. Часове преди това колумбийците, които също се намират в отлична форма, разгромиха у дома с 4:0 Чили.

Аржентина попиля от бой Боливия, Меси с хеттрик

Боливия, която иска да се класира за Световното първенство за първи път от 30 години, остава в спора с 12 точки на седмата позиция.

Световното първенство ще се състои в САЩ, Мексико и Канада през 2026 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛИСТ

    5 0 Отговор
    Точно днес заглавието ви е неуместно. И Северна Ирландия ни попиля от гол с 5 парцала и хеттрик
  • 2 А защо не пишете

    4 0 Отговор
    Северна Ирландия съсипа нашите смотани ритнитопковци?
  • 3 Павел пенев

    2 0 Отговор
    Защо не пишете как Северна ирландия попиля България с 5 на 0? Българи, юнаци със западни коли, гел, татуировки и други ЛГБТ атрибути не могат да играят, не могат дори дуспи да реализират,осигуриха им специален самолет и накрая наакани. Некадърници- простаци с високо самочувствие.
  • 4 глоги

    0 0 Отговор
    Дузпи се пише,а не дуспи.
  • 5 мъкаааа

    0 0 Отговор
    Меси си ги е измесил. Нашият футбуляжки отбор не го бива хич.