Last news in Fakti

2 Април, 2014 09:08 1 469 0

Кои са най-добрите млади играчи в Европа?

  • млади играчи-
  • европа-
  • футбол-
  • класация-
  • таланти

Френската Лига 1 има трима представители

Кои са най-добрите млади играчи в Европа? - 1
Колаж: Gazzetta dello Sport

Италианското издание „Gazzetta dello Sport” направи списък с най-добрите млади футболисти в Европа. От изданието са заложили на схема 4-2-3-1, като на вратата е поставен стражът на Удинезе Симоне Скуфет. През този сезон 17-годишният италианец изигра 10 мача с екипа на „бианконерите” в Серия „А”, представяйки се изключително успешно в калчото.

В центъра на защитата са Маркиньос от ПСЖ и Аймерик Лапорт от Атлетик Билбао. Маркиньос, макар само на 19 години, е преминал през тимовете на Коринтианс, Рома и ПСЖ. Във френския тим бразилецът успя бързо да се наложи, а освен това записа и няколко минути с екипа на бразилския национален отбор. Лапорт, от своя страна, е неизменен титуляр за баските, а освен това блести и в младежкия национален тим на Франция.

Десен краен защитник е Кюрт Зума от Сент Етиен, а за лявата зона на отбраната е избран Люк Шоу от Саутхемпртън, който с изявите си събра погледите на тимове като Манчестър Юнайтед и Реал (Мадрид). Централни халфове са Адриен Рабио от ПСЖ и Леон Горетцка. 18-годишният офанзивен халф е считан за един от най-големите таланти във Франция, а до момента през сезона в Лига 1 е изиграл 20 мача с екипа на парижани. Горетцка, от своя страна, блести с екипа на Шалке 04, с който има и 3 гола в Бундеслигата.

В халфовата линия са избрани Жерард Деулофеу от Евертън, Лукаш Пиазон от Витес и Аднан Янузай от Манчестър Юнайтед. На върха на атаката е Александър Митрович от Андерлехт, който има 13 гола през сезона в белгийското първенство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА