Last news in Fakti

21 Февруари, 2014 10:01 3 918 2

Новият двигател на Renault за Формула 1

  • renault-
  • renault sport f1-
  • energy f1-2014

F1 Team и Renault Sport F1 официално потвърдиха продължаването на тяхното сътрудничество шаси-двигател за 2014 година. Французите показаха и новия си високотехнологичен агрегат, който ще се вгражда в новите болиди.

Той се нарича Energy F1-2014 и представлява високотехнологичен задвижващ тракт, проектиран за радикално новите технически правила за 2014 във Формула 1. Системата обединява V6 турбодвигател с вътрешно горене и директно впръскване на горивото с два мотор-генератора.

Последните имат за цел да събират енергията, генерирана при отделяне на изгорелите газове и по време на спиране и я отделят като електрическа и механична мощност. Комбинирани, системите ще бъдат над 35% по-енергоефективни спрямо предишните V8 двигатели. Можете да разгледате този мотор детайлно във видеото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоян Стоянов

    0 1 Отговор
    набутайте го в едно Клио да видим какво ще стане
  • 2 ivaylo mihaylov

    1 0 Отговор
    Ще се види този сезон колко надежни са тези сложни технологии, а и дали ще отбиват поради недостиг на гориво. миналата година имаха само един керс и редовно на някой не работеше,а сега за два керса(знам,че не се казват така системите) и турбо. Интересно ще да е.