24 Октомври, 2024 19:11 618 6

Томас Махач спря Григор Димитров за четвъртфинал във Виена

  • григор димитров-
  • турнир-
  • тенис-
  • австрия-
  • виена-
  • томас махач

Българинът загуби с 1:2 сета

Томас Махач спря Григор Димитров за четвъртфинал във Виена - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Григор Димитров приключи участието си на АТР 500 турнира на твърди кортове в зала във Виена (Австрия). В среща от осминафиналите, най-добрият български тенисист отстъпи с 1:2 сета пред чеха Томас Махач, в отделните части 7:6 (5), 4:6, 3:6. Двубоят на централния корт продължи два часа и половина, като беше първи в съперничеството между двамата.

С успеха Махач се класира за четвъртфиналите, където ще срещне седмия поставен Джак Дрейпър (Великобритания). За Димитров пък предстои участие на Мастърс 1000 турнира в Париж следващата седмица, където е финалист от миналата година. Бившият №3 в света остава в борбата и за място на финалите на АТР в Торино (10-17 ноември), но за тази цел ще трябва да се представя впечатляващо в столицата на Франция. В противен случай сезонът за Димитров ще приключи в Париж.

Още след първите разигравания в двубоя стана ясно, че няма конкретен фаворит и предстои изключително равностойна битка. След 10-минутен откриващ гейм Димитров успя да съхрани подаването си и да поведе в мача, но малко след това именно той допусна първия брейк и изоставане 2:3. Последва светкавичен отговор на българина, който успя да изравни за 3:3. До края на сета нови пробиви нямаше и логично се стигна до тайбрек, в който Димитров се наложи със 7:5 точки и откри резултата след малко повече от час игра.

През втората част срещата продължи да бъде равностойна и да се развива гейм за гейм. В самия край Махач стигна до преднина 40:0 при 5:4 в своя полза, Димитров успя с два удара по линиите да неутрализира първите два сетбола, но при третия допусна двойна грешка и вкара срещата във финален трети сет.

Първи своя удар във финалната част нанесе Махач. 24-годишният чех стигна до ранни точки за пробив и след завършващ форхенд по обратния диагонал поведе с 2:0 гейма. След лъвска битка Димитров успя да върне пробива и да изравни за 2:2, с което и да съхрани надеждите си в сета и мача.
Последва късен пробив за Махач, с който той поведе с 5:3, след което успя да затвори мача в своя ползва и да си гарантира място на четвъртфиналите.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоз КА Лъф

    8 2 Отговор
    Може само да мии надууа дУДУКА
  • 2 Опааа

    8 2 Отговор
    Браво на Махач!
  • 3 Офанзивен дефанзиф

    8 0 Отговор
    Махач махна Гришо. Ами да го бяха пуснали да играе с Давач, можеше да му даде победата...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Последният Хасковлия

    6 2 Отговор
    Спукан Ка пуу ть
  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 3 Отговор
    Много неприятен играч.още 2 кръг с този махач,ако бе спечелил отиваше на друг неприятен млад англичанин.Григор игра силно,но този чех е в някаква еуфория.аз очаквах Григор да го вземе 2:0.След като спечели тайбрек и 2 сет се върна веднага очаквах нов тай брек и пак Григор,но не стана......жалко!