Last news in Fakti

19 Април, 2014 18:08 607 0

Интер наказа Парма, Милан с 5-ти пореден успех

  • интер-
  • парма-
  • милан

Битката за 5-ото място в Италия стана кървата

Интер наказа Парма, Милан с 5-ти пореден успех - 1
Снимка: БТА/AP

Битката за 5-ото място в италианската серия "А" става все по драматична. Окупиралият последното място, осигуряващо участие в евротурнирите, Интер днес се справи с пряк свой конкурент.

Миланският гранд надви с 2:0 Парма в мач от 34-ия кръг на Серия "А".

Попаденията реализираха Роландо и Фреди Гуарин през второто полувреме, а домакините играха с човек по-малко от 46-ата минута, когато Габриел Палета получи червен картон.

Звездата на Парма Антонио Касано пък пропусна дузпа срещу бившия си отбор малко преди почивката.

Това е първи успех за "нерадзурите" на "Енио Тардини" от 2008 година, когато грандът от Милано завоюва титлата и в същото време прати "дуковете" в Серия "Б".

 

В същото време друг конкурент на Интер - градския съперник Милан, също не сгреши, записвайки 5-ти пореден успех в първенството на Италия.

"Росонерите" разбиха с класическото 3:0 Ливорно на своя "Сан Сиро" и дадоха се риозна заявка, че вече са на правия път и ще са конкурентноспособни до кра на сезона.

 Марио Балотели се разписа за своя тим с глава в 43-ата минута, Абел Таарабт пък удвои в 51-ата минута. Джампаоло Пацини също вкара в 84-ата минута.

Целият мач мина под диктовката на Милан. Още в началото Адил Рами тресна гредата, а Кевин Констант, Кака и Робиньо пропуснаха отлични шансове.

Гостите от Ливорно също можеха да изненадат именития си съперник. Те имаха претенции за дузпа, които не бяха уважени, а Кристиано Пичини не можа да преодолее Абиати в средата на първата част.

Все пак натискът на "росонерите" даде резултат в 43-ата минута. Тогава Марио Балотели вкара 14-ия си гол за тима този сезон, след като се разписа с глава след центриране на Кевин Констант.

Малко след почивката всичко в мача беше решено. Адел Таарабт проби мощно в половината на Ливорно, направи двойно подаване с Балотели и се озова сам срещу вратаря, преодолявайки го без проблем за 2:0.

След това "червено-черните" се забавляваха на терена и им остана време и за трето попадение. То беше дело на Джампаоло Пацини в 83-ата минута.

Отново Балотели се отличи с великолепна асистенция, като намери Пацини зад защитата, нападателят копна топката над вратаря и оформи крайното 3:0.

Така Милан събра 51 точки и е само на пет от Интер. Ливорно пък продължава да се мъчи в зоната на изпадащите, като е със скромнте 25 точки в актива си.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА