Last news in Fakti

22 Април, 2014 13:26 481 0

Берое се включва в Маратона на четенето

  • берое-
  • маратона на четенето-
  • книги-
  • кампания-
  • голямото нощно четене

Феновете на старозагорския тим ще получат автографи от любимите си футболисти

Берое се включва в Маратона на четенето - 1
Снимка: БТА

Три дни преди срещата със Славия футболистите на Берое ще се включат в „Голямото нощно четене”, което ще събере млади хора от Стара Загора в една от най-красивите книжарници на града. Беройци ще бъдат там в 20 часа, а с това събитие ще бъдат закрити Националният поход на книгата и Маратонът на четенето по случай Световния ден на книгата и авторското право – 23 април.

Независимо, че футболистите ще бъдат гости, „теренът” няма да е чужд: в приятелска атмосфера, с игри и забавления, те ще прочетат откъси от свои любими книги, ще разкажат интересни случки около четенето в тяхното детство, ще говорят за любовта си към футбола и към книгите.

Всички присъстващи ще могат да закупят книги с отстъпка, а феновете на старозагорския тим ще получат автографи от любимите си футболисти, за да запечатат спомена от вечерта, съобщиха от пресцентъра на Берое.

Подобни кампании са насочени към подрастващите, които харесват футбола, но не обичат да четат и има риск да не завършат образованието си. Резултатите, които децата постигат след участие в образователно състезание, свързано с четенето, в което ментори са футболните звезди, са изумителни – напредък в развитието си: нещо, което участниците са постигали поне за 6 месеца, сега постигат за 2 месеца. Девет от 10 от подрастващите споделят, че са започнали да четат, защото футболистите четат.

„Резултатите от подобни кампании в Европа са толкова впечатляващи, защото зад тях стои една целенасочена социална и образователна политика на държавата. С удоволствие и отговорност се включваме в „Голямото нощно четене” на Стара Загора, защото сме убедени, че когато футболистите използват влиянието си върху младите хора за нещо добро, то непременно е успешно и дава резултат” – каза на срещата Петър Хубчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА